Open VLD Lochristi: 3 schepenen op bovenlokale lijsten

Januari is ook in Lochristi traditioneel de maand van de nieuwjaarsrecepties van de politieke partijen. Open VLD Lochristi en Wachtebeke opende gisteren het rijtje. Zowat 250 leden en sympathisanten kwamen gisteren bijeen in zaal Sint-Hubertus in Zaffelare.  

Burgemeester Yves Deswaene kon door ziekte, hij lag met koorts in bed, niet aanwezig zijn. Senaatsvoorzitter Stephanie D’hose was eigenlijk voorzien als gastspreker. Zij moest verstek geven doordat ze België vertegenwoordigt bij de inauguratie van president Félix Tshisekedi in Congo. Dat premier Alexander De Croo gisteren op de valreep toezegde om langs te komen, was dan weer een meevaller. Verder ook nog heel wat andere kopstukken van Open VLD die aanwezig waren – o.m. partijvoorzitter Tom Ongena, zijn voorganger Egbert Lachaert, federaal volksvertegenwoordiger Robby De Caluwé en Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht – net als een hele rits “blauwe” burgemeester uit de streek.

Het was Frederik Braeckman – voorzitter Open VLD Wachtebeke – die als eerste achter de micro mocht plaatsnemen. Na de verwelkoming en de nieuwjaarswensen mocht hij verkondigen dat “Open VLD Lochristi zijn zonen en dochters uitzendt” om ook bovenlokaal de kleuren de partij te verdedigen. Sandro Di Nunzio zal ook opkomen op de nationale kieslijst voor Open VLD, Hilde Baele krijgt een plaats op de kieslijst voor het Vlaams parlement en Tom De Grauwe vindt u in oktober terug op  een prominente plaats op de provincielijst.

Na Frederick Braeckman maakten premier De Croo en Open VLD voorzitter Tom Ongena een analyse van de nationale politiek, blikten terug op de voorbije (corona-)jaren en riepen op om zeker (blauw) te stemmen. “Want er is een sociaal-economisch beleid nodig”. Beiden waren onder de indruk van de hoge opkomst in Lochristi.

Door de afwezigheid van Yves Deswaene was het eerste schepen Sandro Di Nunzio die daarna het woord nam. Hij blikte vanuit 3 perspectieven terug op 2023, als het ware met 3 brillen.  
Met de “bril gericht op de wereld” bleef er geen al te fraai beeld hangen door o.m. de oorlogen en de talloze natuurrampen. Natuurrampen die niet enkel mondiaal maar ook lokaal voelbar zijn zoals recent de wateroverlast.
Open VLD Nieuwjaarsreceptie 2024 © BennievdpDe blik met de “Belgische en Vlaamse bril” leerde dan weer dat Open VLD  de voorbije maanden in woelige wateren heeft gesparteld. “Maar in Lochristi en Wachtebeke staan we zij aan zij. We lopen niet weg van uitdagingen en nemen de handschoen op. En dat is de reden waarom onze afdelingen 3 zittende schepen afvaardigt om onze kleuren bovenlokaal te verdedigen” aldus Sandro Di Nunzio. Die er ook aan toevoegde het nieuwe Lochristi een bovenlokale mandataris verdient en de 3 kandidaten dus de best mogelijke plaatsen moeten toebedeeld krijgen.  

De derde bril was dan de “lokale bril” met de fusie tussen Lochristi en Wachtebeke. Een fusie van het hart én het verstand met een schuldenovername van ca 12 miljoen euro door de Vlaamse overheid waardoor de nieuwe fusiegemeente schuldenvrij zal zijn.

Na Sandro Di Nunzio nam ook nog Egbert Lachaert het woord. Ook hij werd door de beide lokale voorzitters bedankt met een presentje.

 

Scroll naar boven