Opendeurdag Politie groot succes

Een opendeurdag moest het grote publiek de gelegenheid geven om kennis te maken met het nieuwe politiehuis. Meer dan 700 kijklustigen kwamen zaterdag opdagen. Een groot succes Misschien voor herhaling vatbaar?

opendeur politie 2017

Grote opkomst

Op vrijdag was er de officiële opening van het nieuwe politiegebouw voor zo’n 220 genodigden. Zaterdag was er dan de opendeurdag voor het grote publiek. Naast de meer dan 500 personen die zich vooraf online ingeschreven hadden, kwamen nog eens zo’n 200 kijklustigen opdagen. Meer dan 700 deelnemers voor deze publieksdag dus. Een heel erg mooie opkomst met ook heel wat bezoekers uit de omliggende gemeenten. Ook aan de stand met de fietsregistratie stond geregeld een lange wachtrij. Er werden maar liefst 80 tweewielers geregistreerd.

Opendeurdag Politie groot succes

Interessante formule

Er was gekozen voor een beperkt maar zéér gevarieerd programma, voor elk wat wils. Doorheen het nieuwe gebouw heel wat standen met informatie voor de bezoekers. Het was de hele namiddag bijzonder druk in het lokaal waar de uitleg over drugsbestrijding gegeven werd. Maar ook heel wat interesse voor inbraakpreventie. Daarnaast een aantal demonstraties waarbij vooral “geweldbeheersing” fel gesmaakt werd. Maar de talrijke standen waar men actief kon deelnemen, vielen het meest in de smaak.

Opendeurdag Politie groot succes

Margot (11) uit Lokeren kroop met broer Lukas (8) en papa Pieter-jan (39) in de tuimelwagen. Vooraf waren ze wat zenuwachtig. Maar nadien waren ze aangenaam verrast dat hun veiligheidsgordel hen bij het tuimelen zo goed op hun stoel vasthield.
Storm (6) en Roos Desmedt (8) uit Wachtebeke leerden hoe ze iemand in de boeien konden slaan. Waarna Storm prompt zijn moeder arresteerde.

politie Puyenbroeck

Heel wat hilariteit ook bij de standen waar men met behulp van speciale brillen het gezichtsveld simuleerde van iemand met een alcoholintoxicatie of van een persoon onder invloed van drugs.
Ook aan de allerkleinsten was gedacht. Voor hen onder meer een grimestand, een springkasteel en een gocartparcours.

In de kelder van het nieuwe gebouw was een schietstand met laserpistolen ondergebracht. Niet alle “vogels” werden afgeschoten, maar toch behaalden alle schutters hun “flikkendiploma”.

politie Puyenbroeck

Opbrengst voor “Welzijnsschakels”
In de grote tent naast het gebouw was er volop gelegenheid om een lekkere pannenkoek te eten of een (alcoholvrij) pintje te nuttigen. De opbrengst van deze opendeurdag zal geschonken worden aan Welzijnsschakels. Deze organisatie zet zich in om de armoede onder de eigen kerktoren te bestrijden.

Misschien een vervolg?

politie Puyenbroeck

Een massale opkomst, dus ongetwijfeld een tevreden korpschef?
“Absoluut” aldus commissaris Koen Van Poucke. “Meer dan 700 bezoekers, het was een topeditie. De formule bleek een succes en we hebben ook zeer veel respect gekregen van onze burgers. Of er een vervolg komt? Ja, wie weet. Dit was nog niet gepland, maar als ik vandaag de interesse zie van iedereen. Wie weet.”

Lochristinaar was vrijwel de hele namiddag aanwezig. Het leverde een uitgebreide fotoreportage op, die u op de facebookpagina van Lochristnaar.com kan bekijken. Veel plezier!

 

Scroll naar boven