Openvelddag Rawijs en ’t Groenselveld

Jean Marie
0 reactie(s)
zelfpluktuin t Groenselveld Zeveneken

Tekst - foto JMDB

Sinds begin dit jaar hebben we in Lochristi twee zelfpluktuinen die volgens de CSA (Community Supported Agriculture) normen werken. Rawijs (Lochristi) en ’t Groenselveld (Zeveneken) openen op zondag 15 september de tuinhekkens.

Rawijs (Koning Albertlaan 101) is al langer bezig. Sinds maart is er nu ook ’t Groenselveld (Oude Veldstraat 126) waar Pieter-Jan De Rouck zijn pluktuin inrichtte. We gingen al eens langs.

zelfpluktuin t Groenselveld Zeveneken

Pieter-Jan is landmeter van beroep en achteraan het huis kreeg ’t Groenselveld (met boomgaard) vorm. Doel was om in dit startjaar 50 volwassenen te laten participeren en dat is gelukt. Meer kon niet maar volgend jaar zouden het er 100 kunnen worden. De mogelijkheden zijn er Pieter-Jan kijkt tevreden terug op dit eerste seizoen.

zelfpluktuin t Groenselveld Zeveneken

Op zondag 15 september kan je op ’t Groenselveld kennis maken van 13 tot 17 uur. Bij Rawijs start het om 14 uur. Elk lid betaalt een vast jaarbedrag en kan in de zelfpluktuin komen oogsten wat de CSA-tuinder heeft geplant en gezaaid. Binnen het CSA netwerk wordt biologisch geteeld.

CSA?

“ Wil je graag meer te weten komen over waar CSA precies voor staat? Hou je van lokale en duurzame landbouw? Consumeer je liever wat bewuster? Hou je van kwaliteit en leer je graag de persoon kennen achter de boerderij? Hou dan zeker deze namiddag vrij! Onze CSA-boeren vertellen jullie maar al te graag hoe hij werkt, wat hij teelt of kweekt, hoe je kan deelnemen en wat dat dan inhoudt... “

Meer info? https://www.tgroenselveld.be/ - https://rawijs.be/ - http://www.csa-netwerk.be/