Oproep kandidaten Cultuurlaureaat 2023

Bennie
0 reactie(s)

© Cultuurdienst Lochristi

Ook in 2023 worden er terug cultuurlaureaten verkozen. Kandidaturen kunnen nu al ingediend worden.

Ieder jaar wordt er heel wat gecreëerd op cultureel gebied. Dat is in Lochristi niet anders. Heel wat Lochristinaren zijn artistiek getalenteerd en laten dit ook zien. In eigen gemeente of daarbuiten en in de meest uiteenlopende culturele disciplines. De cultuurdienst en cultuurraad zetten deze creatievelingen graag in de kijker door jaarlijks cultuurlaureaten te kiezen .
En dat zal ook 2023 het geval zijn.

Kandidaten?

Ken je iemand die doordrongen is van cultuur en artistiek aan de slag is? Een buur, vriend of iemand uit je familie waarvan je denkt dat hij of zij het verdient om “Cultuurlaureaat” te worden?  
Misschien wordt hij/zij dan wel de opvolger van de families Crommelinck, Steyaert-Martin en Vermeulen.

Ook prijs “Jong talent”

Naast de gekende jury-, publieks- en carrièreprijs, is er dit jaar ook een nieuwe categorie: jong talent. Ook jonge kunstenaars, aan het begin van een veelbelovende artistieke loopbaan, maken dus kans op een prijs en mogen genomineerd worden.

Hoe stel je iemand nomineren?

Stuur vóór 1 april een mailtje naar cultuurlaureaat@lochristi.be  met de naam en de gegevens van de persoon die je voordraagt en een korte motivatie. Vergeet ook je eigen gegevens niet (naam, adres, telefoonnummer).  Indien er meer informatie nodig is, neemt de cultuurdienst contact met je op.