Oranje Ei en nieuwe voorzitter

Jean Marie
0 reactie(s)
Kristof Roggeman voorzitter CDV Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Op de nieuwjaarsreceptie van CD&V werd ook de nieuwe voorzitter verkozen. Het werd Kristof Roggeman. Het Oranje Ei ging dit jaar naar de vrijwilligers van het WZC Sint Eligius in Zeveneken. Gemeenteraadslid  Ase Van de Vijver is voorzitter van de CD&V-jongeren en Anne De Wilde wordt deze zomer voorzitter van de CD&V-senioren.

Nieuwe voorzitter - Kristof Roggeman

Hij volgt Rita De Vylder op, is 42 en adjunct van de directeur bij de Vlaamse overheid d waar hij verantwoordelijk is voor de technische controle van schepen die gevaarlijke goederen transporteren via de binnenwateren. Hij woont samen met Isabelle en hun 2 dochters in de Hijftestraat. Van opleiding is hij politicoloog en bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 stond hij de lijst voor CD&V maar werd niet verkozen.

“ Vooruitgang maak je niet door aan de zijlijn te blijven staan, te jammeren of te klagen, maar door je ideeën uit te voeren”.

Dit citaat van Shirley Hufstedler vat samen waarom hij zich engageerde in de lokale politiek. Geborgenheid is het CD&V thema van 2019 en daarop ging hij dieper in met de ervaring van zijn vader die door ziekte vereenzaamde en zijn beroep niet meer kon uitoefenen.

“ Wij hebben nu zes jaar om te werken, jammer genoeg vanuit de oppositiestoel, voor datgene waar het huidige beleidsteam minder aandacht voor heeft. Te weinig inwoners weten waarvoor wij staan en welke waarden wij verdedigen en welk beleid wij willen voeren. Wanneer ze beter onze visie kennen en ze hiervan bewust van worden, ben ik ervan overtuigd dat wij nog meer zullen groeien en binnen zes jaar zelf mee aan de grote tafel zullen zitten. Kernwoord hiervoor is communicatie en dat moet de volgende 6 jaar het werkwoord worden. Al te vaak zie ik dat onze mandatarissen voorstellen doen die de meerderheid overneemt en goedkeurt, waarbij dat de indruk bestaat dat dit initiatief van hen komt. Al te vaak zie ik dat de communicatie van anderen tot op een bepaald niveau correct is maar dat ze bijkomende informatie ‘vergeten’ erbij te vermelden. Op die manier krijg je een vertekend beeld, een ‘good news show’ die het eigenlijk niet is.”

Oranje Ei 2019

De tekst werd geschreven door Ase en gebracht door Sara De Meyer en Hanne Schoonjans van uit Zetel 28, de jongerenafdeling van de partij hier. Met dit ei van een struisvogel betuigen ze hun erkentelijkheid aan mensen, verenigingen of organisaties die zich engageren en de kop niet in het zand steken.

“ De vrijwilligers die wij vandaag willen lauweren, raken vele van deze facetten waardoor zij bijdragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit van een hele groep mensen. Het Oranje Ei 2019 gaat naar een eervol, warm en zorgzaam vrijwilligersinitiatief en dat zijn dit jaar de vrijwilligers van het Woon-Zorgcentrum Sint-Eligius.

Wekelijks doen zij samen met de bewoners van het Woon-Zorgcentrum activiteiten zoals wandelen, bingo, kaarten, woordspelletjes… maar gaan ook mee op daguitstappen ter ondersteuning van het personeel in de begeleiding van de bewoners. Wanneer er activiteiten georganiseerd worden in het Woon-Zorgcentrum, zoals sinterklaas, drie koningen, lichtmis, … staan de vrijwilligers op de eerste rij om zich te verkleden, pannenkoeken te bakken, ….  en zorgen zij voor heel wat ambiance in het leven van de bewoners.

Inderdaad, ook Lochristi en Zaffelare huisvesten een WZC, waar vrijwilligers ondersteuning bieden. Dit jaar hebben we met de jongeren gekozen om de vrijwilligers van het Sint-Eligius te eren. Drie3 van onze 6 jongeren zijn afkomstig uit Zeveneken en Ase Van de Vijver, onze kersverse jongerenvoorzitter, heeft zelf 6 jaar lang als jobstudent gewerkt in het Sint-Eligius en heeft zelf de steun en zorg van de vrijwilligers in het Sint-Eligius mogen zien en ervaren.”