Overschot

Marleen Rogiers
1 reactie(s)
Overschot

Tekst Marleen - Foto Bennie

Een psychologische thriller. Een van de beste Nederlandstalige bloedstollers van 2020. Lees en Win!

René Appel  wordt ook wel ‘de godfather van de Nederlandse psychologische thriller’ .genoemd. De persoonlijkheden worden nadrukkelijk uitgewerkt. Ze komen tot leven, zo ook in zijn nieuwste boek ‘Overschot’.

Het begint met een verontrustende telefoon maar hoe eindigt dit?

Ferry, zoon van Maud en stiefzoon van Arend Meulenhoek, is verslaafd aan drugs. Het is een kleine crimineel die, gelokt door het snelle geld, wil meespelen met de grote jongens. Dat zal hij geweten hebben. Maar in plaats van zelf enige verantwoordelijkheid te nemen schuift hij de problemen door naar zijn ouders.  Gevolg is dat Arend een verontrustend telefoontje krijgt om de schulden van Ferry te betalen. Bedreigingen worden realiteit. Zo lopen er nog meer zaken niet naar wens. En zitten ze met een ‘overschot’ dat moet worden weggewerkt. Slagen ze daarin? Hoe gaat het verder met Ferry?

Net als in vorige boeken wordt een toevallige samenloop van omstandigheden een ramp. Het groeit de personen over het hoofd en binnen de kortste keren is hun leven volledig ontspoord.  Het verhaal is in een gezapig tempo geschreven. De personages zijn goed uitgewerkt maar overschaduwen soms de verhaallijn. De plot wordt mooi bewaard tot het einde en is in zekere mate voorspelbaar omdat er maar weinig opties over zijn. Toch eindigt het boek alsnog abrupt.

Wedstrijdvraag: In welk jaar werd het boek uitgegeven? Stuur je antwoord en graag ook je adres naar info@lochristinaar.com uiterlijk op 24 februari 2021. Het boek wordt bij de winnaar thuisbezorgd maar u kunt het ook afhalen, indien u verder af woont.

Appel. René. 2020. Overschot. Antwerpen: Veen Bosch & Keunig uitgevers nv. Ambo/Anthos. ISBN 978 90 263 5364 2