Paddenoverzet

Hun winterslaap is door de hogere temperaturen alweer voorbij al kan het nog koud worden en riskeren ze om te komen door kou en uiteraard ook door auto’s, die hen als pannenkoeken achterlaten.

In de loop van februari en maart ontwaken amfibieën uit hun winterslaap en trekken ze massaal naar beken en poelen om zich voort te planten. Tijdens hun tocht moeten ze vaak een straat of een weg oversteken en lopen de padden en kikkers een groot risico. Natuurpunt organiseert opnieuw een paddenoverzet in Lochristi en Wachtebeke in samenwerking met de gemeenten.

“Vandaar de oproep om vrijwillig deel te nemen om padden en kikkers veilig over te zetten. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom.”

Paddenoverzet van vrijdag 9 februari 2024 tot 26 maart.

Waar in Lochristi?

Brandstraat, Bosmansdreef en de Nieuwstraat. Via mail en ter plaatse krijg je een woordje uitleg.

Interesse? Geef je op als vrijwilliger via natuurpunt.lochristi@heidebos.be en geef aan welk gebied je voorkeur heeft. Vermelding van je adres en telefoon is handig.

Waar in Wachtebeke?

Oversteek van het Kloosterbos naar de Langelede.

Wil je helpen bij de volgende overzetactie of ben je nieuwsgierig naar de resultaten? Dan kan je de facebookpagina “paddenoversteek te Wachtebeke” volgen.

De gemeenten zorgen voor de veiligheid via nadarhekken, snelheidsbeperkingen en een aangepast verkeersreglement.

Scroll naar boven