Patrick Villas in Lochristi

Jean Marie
0 reactie(s)
Patrick Villas The Latem Gallery Lochristi

Tekst - Foto JMDB

Deze Belgische kunstenaar is bijna 60 en werkt in Antwerpen en in de Haute Marne (Frankrijk). Monumentaal brons en schilderijen van wilde dieren zijn zijn handelsmerk. Het is niet de eerste maal dat hij in samenwerking met The Latem Gallery tentoonstelt in Lochristi.

Zijn jaguar in de Zoo van Antwerpen is ongetwijfeld een van zijn vele meesterwerken.

Schrijver en dichter Marc Pairon scheef over Villas:

" Patrick Villas (°1961) is inmiddels de meest toonaangevende Belgische dierenbeeldhouwer van zijn generatie. Zijn oeuvre kenmerkt zich door een permanente zoektocht naar het scheppen van suggererende beelden, zonder ambachtelijke realiteit. Het zijn als het ware studies de grenzen van het anatomische op te heffen, met behoud van de oorspronkelijke souplesse. Het nieuwe werk van Villas luidt andermaal een volgende fase van dat kunnen in. De beeldhouwwerken zijn nog hooguit de resultaten van de handelingen. Gebaren die uit zijn ziel glijden, als een performance. Het overtollige maakt plaats voor het vanzelfsprekende. Hij laat de geaardheid van de katachtige zien. Hun karakter, de innerlijke merken, het instinctieve van hun gemoed. Zo krijgt elk dier zijn unieke signatuur, niet meer te herkennen aan de huid van soortgenoten."

Patrick Villas The Latem Gallery Lochristi

Villas exposeert sinds eind jaren '90 overal in Europa en nu is hij hier te gast in de prachtige tuin van Anne Marie Van Pachterbeke. De kunstwerken kun je genieten in de tuin en ook in het atelier van Hans Kitslaar, die onlangs is overleden

Patrick Villas The Latem Gallery Lochristi

The Latem Gallery organiseert nog tot 28 juni 2020 deze tentoonstelling van de nieuwste werken van hem in Lochristi, Hoekskensstraat 126. Bronzen beelden, schilderijen en diasec edities zijn er te genieten.

De kunstenaar zelf zal aanwezig zijn op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020. De tentoonstelling is alle dagen toegankelijk (behalve op dinsdag en woensdag) van 14 tot 18 uur en op zondag van 11 tot 18 uur.

Meer info? https://patrickvillas.com/ - https://www.thelatemgallery.eu

Patrick Villas The Latem Gallery Lochristi