People help the people

Jean Marie
0 reactie(s)
schade

Tekst JMDB - Foto © Yves Moret (unsplash)

Meer dan 30 artiesten coverden het benefietnummer 'People Help the People' voor Syrië Turkije 12-12. Zij ondersteunen zo de catastrofe, die Turkije en Syrië troffen. Het origineel is van Birdy’s debuutalbum uit 2011.

Jasmine van den Bogaerde, beter bekend onder haar artiestennaam Birdy werd geboren in Lymington, Hampshire op 15 mei 1996 en is een Engelse zangeres van Nederlandse - Belgische - Britse afkomst. Birdy's moeder is concertpianist en haar oudoom, Dirk Bogarde, was een bekend acteur. Ze leerde op zevenjarige leeftijd piano spelen en begon een jaar later met het schrijven van haar eigen muziek.

In 2008 won Birdy op twaalfjarige leeftijd de Britse talentenjacht Open Mic UK. Ze won zowel in de categorie ‘jonger dan 18’ als de hoofdprijs. In april 2021 bracht zij haar vierde album Young Heart uit.

Nu coverden Belgische toppers het nummer ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. https://www.1212.be/nl/

Onder de naam OEKRAÏNE 12-12 lanceerde het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties (Consortium 12-12) op 3 maart 2022 een oproep tot solidariteit, om te beantwoorden aan de humanitaire urgentie van de Oekraïense bevolking in Oekraïne en in buurlanden Hongarije, Moldavië, Polen, Roemenië en Slovakije. Dit bracht 30.521.476 € op.

We laten u het origineel horen en ook de cover van toppers hier.