Personeelstekort voelbaar in Lochristi

Knelpuntberoepen, het klinkt ondertussen als een modewoord, maar dat een gerenommeerde bakkerij in hartje Lochristi besluit om een extra dag in de week te sluiten, maakt het toch wel heel tastbaar. 

Alvast voor de rest van het jaar sluit Bakkerij De Waele de deuren op vrijdag. Dat maakt drie dagen per week geen ovenvers brood en verrukkelijk gebak. Niet dat het klantenbestand afneemt, wel een personeelstekort ligt aan de basis van dit besluit. De openstaande vacature voor bakker geraakt maar niet ingevuld en wanneer je als bakkerij trouw wil blijven je waren op ambachtelijke wijze en met hoogstaande ingrediënten te produceren, is een compromis niet aangewezen.

Een paar stappen verder komen we nog een kreet om personeel tegen. Pearle Opticiens, waar ze nieuwe collega's of een zelfstandige zaakvoerder zoeken. Eveneens een knelpuntberoep, lees ik op de VDAB-lijst. En dan hebben we het nog niet over de horeca, waar je gerust van een chronisch tekort aan kwalitatieve handen kan spreken. De klant blijft koning, maar dan af en toe zonder koninkrijk.

Knelpuntberoepen © Bennievdp

Knelpuntberoepen © Bennievdp

Scroll naar boven