Picasso Village kleurde rood met 2.600 supporters

Bennie
0 reactie(s)

© Bennie Vanderpiete

Gisteren de tweede wedstrijd van onze Rode Duivels. Maar liefst 2.600 Duivelfans daagden op voor de wedstrijd tegen Tunesië. Picasso Village kleurde rood en vierde een klinkende overwinning.

Dat er gisteren - voor de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Tunesië - heel wat meer volk opdaagde dan voor de match tegen Panama, was geen verrassing. Voor de meeste studenten is de examenperiode (bijna) achter de rug, het was weekend en het weer was opperbest. En Picasso Village kleurde dus helemaal rood. Maar liefst 2.600 supporters toverden de weide achter Dorp Oost om tot een rood bolwerk. Wat een sfeer!

Onder de vele fans ook een aantal Nederlanders die kwamen supporteren voor ons nationaal elftal. Loes, een rasechte Hollandse, mocht zelfs het podium op voor een interview met VROB-presentator Peter Vervaet. En Wim Coppens was terug de cameraman van dienst die de interviews op het grote scherm toverde.

Furieuze eerste helft

Bondscoach Roberto Martinez koos voor dezelfde elf als tegen Panama. En onze Rode Duivels hadden er duidelijk zin in. Al in de eerste minuten volgden er enkele gevaarlijke aanvallen onder impuls van wervelwind Hazard. De druk was groot en in de 5de minuut gingen de Tunesiërs in de fout en haalden de Belgische kapitein onderuit in de 16 meter. Hazard zette zelf de strafschop om en het dak ging er een eerste keer af in Picasso Village.

Een droomstart en onze Duivels gingen verder op hun elan. Aanval na aanval volgde en Dries Mertens zette op het kwartier Romelo Lukaku op weg naar de 2-0. Het leek een walk-over te worden. Enkele minuten later volgde de grote ontnuchtering toen de aansluitingstreffer viel. Uitgerekend de rechtsachter van AA Gent, Dylan Bronn, liep goed in op een vrijschop en kopte de bal voorbij Courtois.
Even leek de match te kantelen, maar een grandioze Lukaku stiftte net voor het rustsignaal de bal voorbij de Tunesische goalie. 3-1. Picasso Village ging een derde keer uit de bol. Toen was het duidelijk dat er niets meer kon misgaan en we afstevenden op een mooi overwinning.

Picasso Village song

De Picasso Boys hadden, “in een zatte bui” zoals Martin Broer het verwoordde, een eigen WK-lied gemaakt. Op de muziek van “Mooi Man” schreven ze een aangepaste WK-tekst.
Het was de bedoeling dat de tekst zou geprojecteerd worden op het grote scherm en de hele wei zo zou kunnen meezingen. Maar een technisch probleem besliste er anders over, zodat Martin zich beperkte tot de eerste strofe en het refrein, dat we hier alvast meegeven:

“Ja, dat is mooi, mooi, mooi man,
het leven dat is 1 groot feest,
Ja dat is mooi, mooi, mooi man,
Zuipen als nen groten en tekeer gaan als een beest”

Donderdag wordt dit ongetwijfeld luidkeels meegezongen!

Nog drie doelpunten in tweede helft

De tweede helft was nog maar goed begonnen en Toby Alderweireldt verstuurde een van zijn typische lange ballen. Eden Hazard ontweek weergaloos de Tunesische doelman en deed de netten trillen. Picasso Village genoot en applaudiseerde van bewondering.

Radioman Peter Vandenbempt verwoordde het op Radio 1 als volgt “de Rode Duivels hebben dit WK het patent op mooie goals”. Martinez wisselde uitblinkers Hazard en Lukaku en bracht Fellaini en Batshuayi. Die laatste had onmiddellijk een aantal grote kansen maar kende pech bij de afwerking. In de 90ste minuut was het dan toch raak en Michi zette de 5-1 op het scorebord.

Net voor affluiten scoorden de Tunesiërs dan nog een tweede keer, waardoor de wedstrijd op 5-2 eindigde.

Een feestje!

Een ruime overwinning en dus… partytime! De Blom Brothers openden met “Ik moet zuipen”, het ambiancelied van het moment. Het feest kon beginnen en iets later volgde al de eerste polonaise.

Enkele heethoofden hadden nadien nog last van te veel drank en testosteron en er volgde een schermutseling. Maar de aanwezige security en de politie smoorden met hun snelle tussenkomst het probleem in de kiem. Een bewijs van de puike organisatie van Picasso Village.

De tweede ronde is nu quasi zeker. Donderdag gaat het om de groepswinst.