Politieraad

Woensdag ging de laatste politieraad 2018 door in het gemeentehuis hier. De benoeming van de korpschef, eedafleggingen en een technische begroting stonden voorop. In 2019 wordt ook de nieuwe politieraad geïnstalleerd, al kan dit voor Zelzate anders zijn.

Korpschef

Koen Van Poucke (40) is al sinds 2013 waarnemend korpschef en zijn kandidatuur wordt nu voorgedragen. De volgende stap in de benoemingsprocedure is de opmaak van een Koninklijk Besluit. Nadat de voogdijministers en de Koning hun handtekening hebben geplaatst, dan pas zal de exacte benoemingsdatum bekend zijn.

Hij is kandidaat (nu bachelor) in de rechten en licentitaat criminologie (nu master). Tijdens zijn studies criminologie liep hij stage bij de Federal Computer Crime Unit of FCCU. Hier kreeg hij ook de politiemicrobe te pakken. Na een korte passage in de private bewaking op de luchthaven van Zaventem, koos hij voor de politie en startte in 2004 als inspecteur in de politiezone Puyenbroeck.

In 2008 zette hij de volgende stap en startte met de opleiding ‘commissaris’ en keerde terug als politieofficier naar de FCCU. Hij kwam in 2011 opnieuw naar de politiezone Puyenbroeck waar hij  directeur operaties werd. In 2013 volgde hij toenmalig korpschef Koen Eeckhaut op, die in 2011 geschorst werd en later opschorting van straf kreeg. Koen Van Poucke is ook docent aan de Oost-Vlaamse politieschool en werd unaniem voorgedragen door de politieraad.

politie regio puyenbroeck

Begroting

Het is een technische begroting geworden waarbij geen opties richting toekomst werden genomen, gezien de nieuwe politieraad er aan komt. Wanneer dit zal zijn, is niet bekend nu Open VLD in Zelzate en burgemeester Bruggeman (afwezig op de politieraad) in het bijzonder de installatie van een nieuwe gemeenteraad graag uitstellen door hun verkiezingsnederlaag met alle juridische middelen te betwisten.

De politiezone kost de burger 9.985.874.80 euro waarbij het aandeel personeel 8.097.063.91 bedraagt. Het totaal van de ontvangsten bedraagt 9.907.373.12 euro waardoor er na verrekening een klein overschot is. De eerste afbetaling voor het nieuw kantoor in Lochristi bedraagt 266.667 euro. De begroting werd unaniem goedgekeurd en dat is een unicum.

Politieraad

In de periode 2019-2024 zal Lochristi 8 vertegenwoordigers hebben in de raad, Moerbeke 2, Wachtebeke 3 en Zelzate 4. Wanneer deze kunnen worden aangeduid, is op heden onbekend.

Eedafleggingen

eedaflegging pz 5416 puyenbroeck

Eén hoofdinspecteur en 7 inspecteurs legden de eed af in handen van de voorzitter van het politiecollege, burgemeester Deswaene. Niet alle vacatures raken ingevuld maar dat is niet alleen hier zo. Sommigen zijn al even in dienst, anderen pas sinds 1 december 2018.

Politiesecretaris

De secretaris zal in de toekomst een vergoeding ontvangen voor het werk dat de raad met zich brengt. Dit werd ook unaniem goedgekeurd.

Meer informatie? https://www.politie.be/5416/

Scroll naar boven