Politieraad afgelopen donderdag

Het is meteen ook het laatste jaar dat de politiezone uit 4 gemeenten bestaat nu Moerbeke samengaat met Lokeren. Er werden hieromtrent al beslissingen genomen. Het politiegebouw in de Dekenijstraat wordt alvast uitgebreid. Het vroegere gebouw van de Rijkswacht in Wachtebeke wordt opnieuw te koop aangeboden.

Eedaflegging nieuwe medewerkers

INP Yana De Smaele en INP Sammy Van Herreweghe behaalden op 01/12/2023 de graad van inspecteur en vervoegde het Team

Opzeg huurovereenkomst commissariaat Wachtebeke – Moerbeke – beslissing

Naar aanleiding van de defusie van de politiezone (fusie van de gemeente Moerbeke met Lokeren) dient het huurcontract voor het wijkcommissariaat te Peene 9 in Wachtebeke opgezegd te worden. Er wordt voorgesteld dit op te zeggen met ingang van 1 januari 2025.

Wijze van gunnen en bestek verbouwing politiehuis Lochristi – beslissing

De politiezone Regio Puyenbroeck wenst te investeren in de uitbreiding van het politiehuis te Lochristi. Het gebouw werd in gebruik genomen in 2017. Er is een groot plaatsgebrek bij de teams interventie en Lokale Recherche. Bovendien voldoet het onthaal niet meer aan de huidige normen. In het politiecollege van 21 december 2022 werd een architect aangesteld om een bestek op te maken, bouwvergunning aan te vragen en de werken op te volgen. Dit betreft ABDM Architecten, Alfred Amelotstraat 36, 9750 Kruisem, dezelfde architect die het politiehuis ontworpen heeft. De bouwergunning werd reeds bekomen. Momenteel zijn er 117 medewerkers actief, 92 operationele en 25 administratieve personeelsleden of 66 mannen en 51 vrouwen. Er werd gevraagd het bestek goed te keuren (drie percelen), alsook de wijze van gunnen van elk perceel.

Het gaat vooral om herinrichting binnen het gebouw al is er ook uitbreiding van het kantoor dat er 7 jaar staat.

rijkswacht Lochristi - politie Puyenbroeck

lnterzonale samenwerkingsovereenkomst voor ontwikkeling, gebruik en onderhoud van politionele oplossingen met PZ Antwerpen – beslissing

De politiezone Regio Puyenbroeck wenst samen te werken met de politiezone Antwerpen voor de ontwikkeling, het gebruik en het onderhoud van politionele oplossingen, waaronder de politietoepassing Focus.

Samenwerkingsovereenkomst tot het voeren van een gezamenlijke overheidsopdracht met betrekking tot het aanstellen van een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk

Aan de politieraad wordt gevraagd in te stemmen met de samenwerkingsovereenkomst tot het voeren van een gezamenlijke overheidsopdracht voor het aanstellen van een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.

Convenant Paulo 2024 – beslissing

Met ingang van 2017 werd geen algemene bijdrage meer gevraagd aan de politiezones en werd voor alle diensten die PAULO-Politieopleiding verstrekt, een aparte vergoeding aangerekend. Deze afspraken werden vastgelegd in een convenant dat onze politiezone reeds aanging in 2017. Er wordt voorgesteld een bijdrage te betalen ten belope van 75% voor 2024, naar analogie met 2023.

Mobiliteitscyclus 2024-02. Vacant verklaren van 1 functie voor het operationele kader

Omwille van de mobiliteit van een inspecteur, kan een plaats voor een inspecteur voor het Team interventie vacant worden verklaard.

Vonnis ontbinding verkoop commissariaat Dr. J. Persynplein – kennisgeving

De rechtbank van eerste aanleg deed uitspraak over de ontbinding van de verkoop van het oud commissariaat gelegen aan het Dr. J. Persynplein te Wachtebeke. De rechter kent de politiezone en de Regie der Gebouwen alles toe wat gevorderd werd. Hierdoor is de verkoop, die startte in mei 2022 tenietgedaan en kan de procedure tot verkoop opnieuw opgestart worden. De kandidaat-koper haakte af. Politiezone Puyenbroeck eiste een schadevergoeding en die werd ook toegekend.

Scroll naar boven