Politieteam uit Lochristi wint recordeditie 4-Urenloop

Bennie
0 reactie(s)
4 Urenloop 2018 Winnaars

© Bennie Vanderpiete

De 17de editie van de 4-urenloop eindigde een drietal uurtjes geleden. Politiezone Puyenbroeck won de wedstijd bij de volwassenenploegen. AC Sparta Laarne was de beste jongerenploeg en de renners van Fietsclub Admiraal legden het meeste kilometers af op de rollen. Er namen 55 ploegen deel, een nieuw record.

Iets na 14 uur gaf veldrijdster Alicia Franck het startschot voor de 51 loopploegen en 4 teams die op rollen fietsten. 51 loopploegen – onder hen 11 jongerenploegen - dat is een record.

Politiezone Regio Puyenbroeck winnenloopwedstrijd

Chiro Lochristi schoot bij de wedstrijd voor de volwassenen het snelst uit de startblokken. Winok Dhont nam het eerste rondje van 600 meter voor zijn rekening en liep een mooie voorsprong bij mekaar.
Florian Vermeersch was de starter van dienst voor het team van Loopcoach Bart. Hij passeerde als 3de na de eerste ronde. Beide teams deden het erg goed en eindigden na 4 uren op respectievelijk de 7de en 6de plaats.
Het waren de ploegen van de politiezone regio Puyenbroeck, van AC Sparta Laarne en ”De snelle ratten” die om de overwinning streden. Het team van de politiezone lag de hele wedstrijd op kop maar de voorsprong was amper één ronde. AC Sparta Laarne zat hen voortdurend op de hielen, maar voelde zelf de hete adem van “De snelle ratten” in hun nek.
Het pleit zou dus beslecht worden op het einde. En toen trok de politie het laken naar zich toe. “De snelle ratten” plaatsten nog een slotoffensief en wisten de tweede plaats te veroveren. Het brons was voor AC Sparta Laarne. Heel verdienstelijk want in hun team 2 meisjes die in 2017 nog meeliepen met de jongerenploeg.

Hoofdinspecteur Tony en inspecteurs Eron, Jonas, Nico en Jens werken allen bij de politie Lochristi in de Dekenijstraat.
Het zijn alle 5 gelegenheidssporters, geen van hen is actief in een sportvereniging. Een erg mooie overwinning van onze snelle politiemannen! Zij legden 105 rondjes af in 4 uren.

AC Sparta Laarne bij de jeugd

AC Sparta Laarne vaardigde ook een jongerenteam af. En zij toonden zich na 102 rondjes de sterksten bij de jeugd. “De turboslakken” finishten als tweede op drie rondjes, The Dynamo Boys eindigden erg verdienstelijk als 3de met 97 rondjes.

Fietsclub Admiraal wint het fietsen op rollen.  

Ook een erg spannende strijd bij de teams die op de rollen fietsten. Fietsclub Admiraal – gesponsord door zakenkantoor De Koning – legde in 4 uren tijd 230 km af. Dat is een gemiddelde snelheid van maar liefst 57,5 km. “Het verzet” en “Forza Picasso” mochten mee op het podium. Slagerij Stefan Declerck begon erg sterk, maar zakte nadien wat weg. Zij bekleedden de 4de plaats in de uitslag.

Proficiat, niet enkel aan alle winnaars maar aan alle deelnemers. Uiteindelijk was het een sportieve namiddag voor het goede doel en is iedereen winnaar. En zeker een proficiat aan de organisatie.
Lochristinaar nam meer dan 1.500 foto’s. Die worden nu geselecteerd en verwerkt. Maandag vindt u hier dan een uitgebreid verslag met een mooie reuze-fotoreeks. Even geduld en dan start u de week met heel veel kijkplezier. Beloofd!