Prijsuitreiking Ecotuinwedstrijd 2019

Jean Marie
0 reactie(s)
steven vromman smoestuinier

Tekst - foto JMDB

Aan de vierde editie  namen 39 tuinders deel en zo groeit het aantal elk jaar. Low Impact Man (LIM) en sociaal agoog Steven Vromman kwam de Smoestuinier voorstellen in Orphanimo en kreeg hiervoor hulp van uit het publiek. Na de voorstelling werden tijdens de receptie de prijzen uitgereikt.

Steven Vromman is bekend van het programma ‘Low Impact Man’ dat in 2008 op Canvas te zien was. Hierin wilde hij zijn ecologische voetafdruk beperken tot 1.6 hectare, het aandeel waarop elke aardbewoner recht heeft. Het werd 1.67 hectare. Van 2012 tot 2018 zetelde hij ook in de Gentse gemeenteraad voor sp.a-Groen.

Je komt pesticiden, Roundup en andere verdelgingsmiddelen niet vaak tegen in een comedyshow. Toch vormen ze de groene draad in ‘De Smoestuinier’ van Low Impact Man Steven Vromman die ook beroep deed op vrijwillig acteertalent uit de zaal. Zijn ukelele zorgde voor een muzikale protestnoot in het Monsantolied. Meer info? https://lowimpactman.blog/

top 3 ecotuiinwedstrijd Lochristi 2019

Hilde Van Puyenbroeck en Franky Nimmegeers uit Zafelare kaapten voor de derde maal op rij de eerste prijs mee en schenken hun geldprijs aan JNM Moervallei. No Naudts (Hijfte) en Markus Bundervoet (Zaffelare) vervolledigden het podium.

De tuinen van de familie Nimmergeers en van de familie Venneman waren te bezoeken tijdens het ecotuinweekend van Velt begin juni. Zie https://lochristinaar.com/nieuws/velt-opentuin-0

tuin No Naudts kunstwerk Zuz

Ongetwijfeld volgt in 2020 de vijfde editie van deze wedstrijd die een samenwerking is van het gemeentebestuur en de milieuadviesraad.