Putter of distelvink vogel van 2023

Het is de vogel van het jaar 2023. Je kon tot 15 november 2022 stemmen op jouw favoriet en veel vogelspotters deden dat ook. Zo gaven ze vleugels aan hun keuze.

Er hing ook een prijs aan vast. Zo mag 1 deelnemer met 5 vrienden op excursie met natuurfilmer, regisseur en bioloog Pim Niesten.

“Met de verkiezing van de ‘Vogel van het Jaar’ plaatst Vogelbescherming Vlaanderen telkens twaalf vogelsoorten in de kijker. De ene soort is al wat bekender, kleurrijker of zeldzamer dan de andere.”

Voor deze editie maakten ze een selectie van soorten die we in (dicht)bevolkte gebieden kunnen aantreffen. De putter was ooit de kroon op het werk van veel vogelvangers maar daar kwam al in 1972 een einde aan.

Nog steeds (na 50 jaar) moet Vogelbescherming – https://vogelbescherming.be/ – samen met inspecteurs van de overheid optreden tegen zij, die het nog altijd beschouwen als een winstgevend handeltje.

In West- en Oost-Vlaanderen blijft de vinkensport nog steeds actueel, al gaat het ook daar meestal  de goede kant op met het respect voor de regels. https://www.avibo.be/

Scroll naar boven