Reizen met Etienne naar Nepal

Jean Marie
0 reactie(s)
Reizen met Etienne naar Nepal

© Etienne Depestele

Etienne Depestele uit Lochristi is reisleider en organiseert vooral verre trips. Moskou en Sint Petersburg zijn volgeboekt maar Nepal kan nog.

Hoe ben je begonnen met reisleiding? En hoe is dat sindsdien geëvolueerd?

“ De aanzet was destijds om gedurende mijn verlof zinvol bezig te zijn. Zo is reisleiding mijn hobby geworden. In het begin begeleidde ik jeugd- en sportieve reizen, nadien culturele.

De bestemmingen in Europa werden aangevuld met Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië. 

Waaruit haal je voldoening?

Ik krijg vooral voldoening als ik de nieuwsgierigheid kan aanscherpen en een bijdrage kan leveren om de reiziger een genuanceerde kijk op een land te verschaffen. Reizigers zeggen dan ‘ Ik had me China anders voorgesteld’.

Als mijn boodschap de reizigers aanspreekt, resulteert dit soms in onderlinge uitwisseling van ideeën.

Is in 2018 ook een reis voorzien?

Vanaf 27 juli begeleid ik een reis naar Moskou en Sint-Petersburg maar die is volgeboekt. 

Voor de reis naar Nepal (9 tot 19 november 2018) zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Het is dan klimatologisch de ideale periode. De natuurpracht van de Himalaya, kennis maken met de bevolking, het cultureel erfgoed in de Kathmanduvallei en inzicht in de hedendaagse beleving van boeddhisme en hindoeïsme, zijn de ingrediënten van deze reis. Alle details vindt u op https://reizenvoyages.wixsite.com/nepal2018 - Wie graag deelneemt aan de Nepalreis kan Etienne contacteren via etienne.depestele@icloud.com

Kunnen verenigingen en organisaties uit Lochristi op u beroep doen?

Ja, dat kan. Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in China en verder verschillende jaren in Tibet, Iran, Nepal, Indonesië en Cambodja. Alle bestemmingen opsommen zou ons te ver leiden.

Voor het beheer van mijn reisleidingopdrachten werk ik samen met het Reis- en Opleidingscentrum vzw, te Gent, het expertisecentrum voor reisleiders. De begeleiding bestrijkt een breed gamma, van daguitstappen over citytrips tot Europa- en wereldreizen.