Reynaertjaar gestart

In het koetshuis van het kasteelpark in Beervelde nam Lochristi de fakkel over van Destelbergen en zo werd het Reynaertjaar hier gestart. In 2018 is de gemeente voorzitter van het intergemeentelijk project Land van Reynaert.

Het is een cultureel grensoverschrijdend samenwerkingsproject van Huls, het Waasland waar ook Lochristi deel van uitmaakt. De reuzen heetten iedereen welkom en een Reynaertmascotte fleurde de opening op. Reynaert zie je overal in Lochristi opduiken via verenigingen, straatnamen, kunstwerken en monumenten, …

Al wie De Vos heeft werd uitgenodigd naar deze feestelijke start. Meer dan honderd familienamen De Vos of Devos in onze gemeente en zij die erbij waren mochten naar huis met een geschenkpakket.

Strafpleiter voor één dag, Jacques Lesage nam de verdediging van Reynaert voor het Assisenhof en de jury op in een straf pleidooi van bijna een uur.

In de loop van het jaar zullen diverse activiteiten worden georganiseerd niet alleen door het gemeentebestuur maar ook door verenigingen. Meer informatie op www.lochristi.be/reynaertjaar

De eerstvolgende activiteit is een zaklampentocht op 17 maart die start om 18.45 uur aan café De Kneut in Hijfte. Meer info via www.vtbkultuur.be/lochristi  Op 1 mei is er een Reinaertwandeling.

Het zomers hoogtepunt vindt plaats op 29 en 30 juni 2018 tijdens de Hyfte Rynaertfeesten met een boksgala en een fototentoonstelling van roodharigen. Een oldtimershow en een middeleeuws vossendorp brengen sfeer.

Freddy Milo en Katrien Vervaet zijn alvast de eersten die op de foto wilden voor deze tentoonstelling. Katrien is arts en Freddy is evenmin een De Vos maar veeleer een sos. Hij is actief bij het Rode Kruis en bij de lokale sp.a.

In het najaar zal Reynaert ook het thema van de Tuindagen zijn.

Scroll naar boven