Rias Baixas bij De Lozen Boer

Jean Marie
0 reactie(s)
Rias Baixas bij De Lozen Boer

© JMDB

Voor de tweede maal kwamen 10 wijnbouwers uit de wijnregio Rias Baixas naar De Lozen Boer om tijdens een mooi event hun wijnen voor te stellen.

Het event werd mede georganiseerd door de Spaanse Ambassade om promotie te maken voor deze wat minder bekende streek. Deze DO is een kleine regio langs de kust van Galicië in het noordwesten van Spanje, net boven Portugal. Ere zijn 5 subzones, nl. Ribeiro do Ulla, Val do Salnés, Soutomaior, Condado do Tea en O Rosal. Vlak bij de kust heerst een Atlantisch zeeklimaat met relatief veel regen en minder zon.

De belangrijkste druif is de albarinho met 94% van de aanplant. Verder de loureira blanca, treixadura en uitzonderlijk in Europa, de torrontés die de witte trots is van Argentinië. Een heel klein beetje rode wijn wordt eveneens geproduceerd.

Blends van verschillende druiven zijn toegelaten maar heel zelden haalt de albarinho niet de bovenhand. Uiteraard passen heel veel van de ze wijnen bij schaal- en schelpdieren, bij geroosterde (inkt)vis maar de fruitige wijnen bij oosterse keuken. Zo werd een vissoepje geserveerd met king crab. Mooi vineus event op een schitterende locatie.

Reeds verschenen: www.lochristinaar.com/blog/rias-baixas