Senior in actie afgesloten

Jean Marie
0 reactie(s)
senior in actie Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Deze voormiddag werd de achtste editie afgesloten met een muzikaal optreden van de familie De Porre. De actiefste senioren werden in de bloemetjes gezet.

In totaal namen 676 inwoners deel aan de 25 activiteiten die deze week werden georganiseerd. 118 dorpsgenoten namen deel aan minstens 3 activiteiten. Het bezoek aan De Krook (67) in Gent was de succesvolste activiteit al moest je er met de lijnbus naar toe. Knutselen met je kleinkind lag het moeilijkst maar een aantal activiteiten met wachtlijsten worden alvast opgenomen in het jaarprogramma van ’t Fazantenhof. Zo is de interesse groot voor ‘gezond ontbijten’ (18) en ‘middeltjes om goed te slapen’ (22).

Hilde De Brabander

Hilde De Brabander keek tevreden terug: “ Cijfers zeggen natuurlijk ook maar iets over het gebeuren. Er waren vele mooie ontmoetingen, mensen leerden elkaar kennen en hadden fijne activiteiten samen.”

Muzikale familie

De familie De Porre - zie www.lochristinaar.com/nieuws/familie-de-porre-als-muziek-je-genen-zit - bracht muziek van The Corrs en ook van Cirque du Soleil. In een wisselende samenstelling toverden Fien, Dries, Lore, Wim en Lut muziek uit hun accordeon, viool, percussie, contrabas, elektrische piano, gitaar en tin whistle (fluitje) terwijl Wannes foto’s maakte en een wals danste met een dame uit het publiek. Vader Wim speelt pas sinds september mee en trok zich aardig uit de slag.

Actiefste senior

Edith Pelemans werd geloot als actiefste senior en ook Lucrèce Kerckhove en Andrea Hoogewijs mochten met een geschenkje naar huis.

De senioren in actie sloten de week af met een verzorgde receptie waarbij ook eerlijke producten werden geserveerd zoals de Sensus Brut rosé en diverse fruitsapjes. Fair Trade Lochristi nu ook in ’t Fazantenhof.