Senior in actie met schoonmaak

Veel actie deze week en vandaag het slotevent in ’t Fazantenhof. We pikten er woensdagavond uit om ecologische schoonmaakproducten te maken. Poepsimpel eigenlijk  met 7 natuurlijke ingrediënten. Goed voor milieu zonder schadelijke stoffen en spotgoedkoop.

In samenwerking met Velt Reinaert enthousiasmeerde Vanessa een ecologische kijk op net en proper met de talrijke geïnteresseerden.

Ingrediënten

ecologische schoonmaakproducten

Haal baksoda of natriumcarbonaat in huis – ook als E500 bekend – , het sterkere broertje kristalsoda, citroenzuur, zeezout, zeepvlokken, azijn en etherische olie in huis. Ga aan de slag om enkele minuten later de soms vervelende poetsopdracht aan te gaan.

Dertien verschillende producten stonden op de lijst, eenvoudig samen te stellen. We pikten er deze twee uit:

Glasreiniger

Daar zijn 2 receptjes voor en het eenvoudigste is 1 liter water mengen met 1 eetlepel citroenzuur . Oplossen en in een spuitflacon gieten. Je oud papier kan dienen al opboener voor ramen en spiegels.

Spoelglans

Gebruik citrus-, kruiden- of natuurazijn.

Ook een wasmiddel kan je met 20 gram zeepvlokken, 1 liter water en een dozijn etherische olie als parfum om die azijngeur te verdrijven samenstellen.

Het is misschien een alternatief voor een kast vol industriële producten? Citrus-kruidenazijn staat alvast geprogrammeerd. Alle ingrediënten zijn bovendien eetbaar.

Velt Reinaert schoonmaakproducten

 

Scroll naar boven