Senior in actie week groot succes

Jean Marie
0 reactie(s)
Senior in actie 2019

© Bennie Vanderpiete

De negende editie bood 30 mogelijkheden aan om deel te nemen aan 1 of meerdere activiteiten. Met 780 deelnames aan de activiteiten door 219 mensen was het een drukke week voor de organisatoren. De muzikale afsluiter ging zaterdag voormiddag door in ’t Fazantenhof.

Liefst 125 personen kwam naar de voordracht van Khalid Benhaddou - https://khalidbenhaddou.be/

Hij is Belg, Vlaming, Marokkaan, moslim en woont in Gent. Hij werkt als islamleerkracht en Imam en ontving in 2018 de Prijs voor de mensenrechten. Twee activiteiten moesten geannuleerd worden.

Er werd gesport, gekookt, cultuur gesnoven, filmpjes bekeken en geluisterd. Gastlocatie was vooral ’t Fazantenhof waar ook het slotevent doorging met het Vlas Combo uit Gent. Het is een groepje van zeventigers en tachtigers. Jef (slagwerk) is de oudste met 95 lentes. Sylvain De Waele uit Lochristi speelt al meer dan 60 jaar muziek, is lid van de ouderenadviesraad en broer van Zaki.

Lucas Geeraerts en Sandra (Lovely) zongen, al waren er ook louter instrumentale evergreens. Van een nummer van de Beatles via Luc Steeno brachten ze hun lijflied “De Strop”. Victoria – afkomstig uit Oekraïne – speelde accordeon, Johan gitaar. Sylvain zat achter de piano en Julien speelde sax en klarinet.

Veerkracht als doel was het thema dit jaar en schepen Stadeus verwees naar de fysische, mentale en sociale veerkracht, die je als ouder persoon zo lang mogelijk moet proberen behouden. Gezondheid, geduld als het wat moeilijker en langzamer gaat en verwevenheid zijn hierbij cruciaal.

Lucas, leadzanger van de groep, is daar een treffend voorbeeld van. Na een hersenbloeding revalideerde hij jaren lang. Hij moest weer leren spreken en staat nu al even weer achter de micro. In deze constellatie treden ze op sinds begin 2018.

Willy Veldeman, Marcel De Wulf en José Platteau werden uitgeloot als actiefste senioren en gingen met een geschenk naar huis. Als afsluiter werd een hapje en drankje geserveerd voor de ongeveer 100 aanwezigen met aandacht voor de Oxfam wereldwinkelproducten, allemaal Fair Trade.

Volgend jaar de tiende editie en we zijn al benieuwd wat het dan wordt. In afwachting kan u genieten van onze fotoreeks van het slotevenement met Vlas Combo.