Sfeervelde ingehuldigd

Jean Marie
0 reactie(s)
Sfeervelde Beervelde

© Bennie Vanderpiete

De bibliotheek in Beervelde is al een tijdje verhuisd en nu komt de eigenaar, vzw Reynaert naar de vernieuwde locatie ‘ Sfeervelde’.

De vzw verlaat de Kring in Beervelde, die eigendom is van de gemeente. Voorzitter Erwin Van Damme benadrukt dat het de bedoeling is deze multifunctionele zaal ter beschikking te stellen van de inwoners. Men kan de zaal huren om er socio-culturele activiteiten te organiseren en ook de vzw wil er mensen samenbrengen voor een concert, tentoonstelling… De zaal kan 100 zitplaatsen aan.

De vzw is niet zo lang geleden opgericht en moet nog echt uit de startblokken schieten. Ze bestaat uit een Raad van Bestuur en lokale werkgroepen, zoals Hermeline in Hijfte en Sint Hubertus in Zaffelare.

De voorzitter benadrukte de goede samenwerking met de Bonte Koe en de gemeente die in totaal 250.000 euro investeerde in aanpassingen en renovatie. Sfeervelde is een moderne en goed uitgeruste accommodatie met heel veel mogelijkheden.

U kunt de zaal huren voor familiefeesten (150 euro) en verenigingen zijn welkom voor vergaderingen. Geen muziek of discobar. Denise Schamphelaere is de contactpersoon voor Sfeervelde - schamphelaere.denise@skynet.be - 0474 71 64 44

Ook het gemeentepersoneel werkte mee en zorgde voor de elektriciteitswerken en het schrijnwerk. Ook de groenaanleg werd verzorgd, al was dit – een bloemengemeente wat onwaardig – inclusief kunstgras en een kleine petanquebaan. Winterharde azalea’s of geraniums, een rododendron misschien hadden hier hun plekje kunnen krijgen als levendige en bloeiende bodembedekkers.

Zaterdag was er de officiële opening. Onderstaande fotoreeks bevat enkele sfeerbeelden en een fotografische rondleiding door het gebouw, dat over eigen sanitair, een ingerichte keuken en een toog met koelkasten beschikt. Veel kijkplezier.