Shrek, de musical: affiche is er - ticketverkoop start vrijdag

Bennie
0 reactie(s)

Op 24, 25 en 26 mei speelt de muziekschool van Lochristi 4 opvoeringen van de musical Shrek in het NT Gent. En daarvoor dient nog publiciteit gemaakt. Afgelopen weekend werden de winnaars van de affichewedstrijd bekendgemaakt.

De affichewedstrijd

Voor hun musical “Shrek” was de muziekschool nog op zoek naar een mooie affiche. En dat deden ze door middel van een wedstrijd. Iedereen – zowel kinderen, jongeren als volwassenen – mocht deelnemen en een ontwerp insturen. Die ontwerpen dienden gepost op de website van de muziekschool, waarna iedereen dagelijks kon stemmen.
De affiche die de meeste “likes” behaalde, won een combiticket voor Pukkelpop 2019!
Aron Van Maldeghem stuurde een heel sterk, eigentijds, ontwerp in en schakelde vrienden en familie in om voor hem te stemmen. Maar hij was niet alleen met dit idee. Zo werd het uiteindelijk nog een nek-aan-nekrace die Aron in zijn voordeel beslechtte.

Wienke van Bouchaute – nauwelijks 29 stemmen minder - legde beslag op de tweede plaats en mocht een Bluetooth speaker van Bose in ontvangst nemen.

Lena van Wassenhove en Axelle Van Cayseele stuurden samen een ontwerp in en behaalden daarmee brons. Een bluetoothhoofdtelefoon van Marshall is hun beloning.

De keuze van de jury

Een jury boog zich nadien over alle inzendingen en duidde ook een primus aan. Dat ontwerp diende als basis voor de definitieve affiche. En die winnaar kan binnenkort genieten van een weekendje Disneyland voor 2 personen! Ook de jury koos voor het ontwerp van Aron Van Maldeghem. Hij won dus zowel de publieks- als de juryprijs.

Wie is Aron Van Maldeghem?

Aron (19) woonde 8 jaar in Lochristi, maar verhuisde recent naar Laarne. Hij studeert voor leerkracht lager onderwijs aan de Arteveldehogeschool en is ook leerling van de muziekschool waar hij achtereenvolgens notenleer, piano volgde en nu saxofoon leert spelen. Hij heeft geen rol in de musical Shrek maar zou wel graag meehelpen “achter de schermen”.

De definitieve affiche

De inspiratie voor zijn affiche haalde de leerkracht in spé van de cover van een boek van de reeks Narnia. Daar stond een afbeelding op die volledig opgebouwd was uit geometrische vlakken. Met een onlineprogramma deed Aron iets gelijkaardigs voor zijn inzending voor “Shrek”.
De muziekschool liet het winnende ontwerp nog aanpassen door An Van Houte – een professionele graficus -  met haar bedrijf Glimpse (www.glimpsebranding.be).
Deze definitieve affiche werd zaterdagavond dan voor het eerst aan het grote publiek getoond en zal binnenkort het straatbeeld van Lochristi (en omstreken) kleuren. Proficiat!

Tickets bestellen?

Vanaf volgende vrijdag kan u ook tickets kopen om 1 van de 4 voorstellingen bij te wonen in het NT Gent. Volwassenen (25 jaar en ouder) betalen daarvoor 25 euro, jongeren (13 t/m 24 jaar) kunnen dit spektakel beleven voor 17 euro en kinderen van 12 jaar of jonger betalen slechts 10 euro.
Voor de onlineticketverkoop (www.musicalshrek.be) zal gewerkt met het Oxynade-systeem, t.t.z. u zal uw plaats kunnen reserveren, net zoals bij een bioscoopbezoek.
Niet twijfelen, doen!

(Afbeeldingen © Glimpse branding – Muziekschool Lochristi – Bennie Vanderpiete)