Shrek The Musical – De hoofdcast

Op 24, 25 en 26 mei speelt de Muziekschool van Lochristi in het NTGent 4 opvoeringen van de musical Shrek. We stellen u vandaag de hoofdrolspelers voor.
 
De muziekschool Lochristi bestaat 30 jaar. Dat wordt gevierd met de opvoering van een grote musical. Men koos deze keer voor “Shrek” en deze productie zal op 24, 25 en 26 mei te zien zijn in het NTGent.

Sinds september wordt er vlijtig geoefend: elke week een repetitie “drama en dans” op woensdagavond en “zang” op zondagnamiddag. Begin dit jaar werd het ritme opgevoerd en kwam er nog een tweede repetitie “drama en dans” bij. Drie oefensessies per week, zeer intensief. Vooral voor de hoofdrolspelers. Lochristinaar ging het voorbije weekend langs in de sportzaal van het St. Janscollege in de Oude Bareel. Vandaag stellen we u de hoofdcast voor.

Shrek – Roubèn Boon

Dé hoofdrol in deze productie is weggelegd voor de 16-jarige Roubèn Boon. Hij woont samen met zijn ouders en zijn zus in de Kasteeldreef. Deze fervente basketbalspeler is leerling van het Sint-Lievenscollege waar hij Latijn-wiskunde volgt. Maar zijn grote passie is de musical. En dat heeft hij niet van vreemden. Mama Daina – die u misschien ook kent als fotografe smile@Daina – heeft nog gewerkt bij Studio 100 en Music Hall. Roubèn volgt al van kleinsaf les bij de muziekschool Lochristi: eerst 6 jaar notenleer, dan 4 jaar piano en sinds 3 jaar ook “musical”. Iedere dinsdagavond kan je hem bovendien vinden in LARF, het theaterhuis in de Dampoortstraat.

5 jaar geleden speelde ik voor het eerst mee in een Musical. Dat was toen “Footloose”, de vorige grote productie die we ook in het NT Gent opvoerden. Ik keek toen ongelooflijk op naar de mensen die de hoofdrollen speelden. De voorbije jaren had ik ook telkens een rol in de kleinere musicals die we jaarlijks opvoeren in theater Scala. Maar dit is dus mijn eerste hoofdrol in een grote productie.
Toen ik auditie deed had ik eigenlijk de rol van Donkey, de ezel, in gedachten. Maar het werd dus Shrek.
Geen gemakkelijke rol. Want Shrek is groot en luidruchtig en worstelt met zichzelf. Die tweestrijd moet je kunnen zien op de planken en dat is niet gemakkelijk te acteren.
Dus moet er sinds september intensief gerepeteerd worden. Daardoor moest ik wel mijn musicalopleiding en ook mijn basketbaltrainingen en -wedstrijden “on hold” zetten.
Maar we hebben fantastische coaches en ik steek heel wat van hen op”
aldus Roubèn.
Eigenlijk leeft Roubén sinds september van woensdag naar zondag en dan weer naar woensdag” valt mama Daina lachend in.
“Ik zou later wel graag iets doen in de musicalwereld. Maar mama kent het wereldje maar al te goed en er is steeds die werkonzekerheid. Daarom zal ik vermoedelijk geneeskunde studeren en zal musical later een hobby zijn” besluit Roubèn.   

Fiona – Lotte Van de Kerckhove

Lotte (20) woont al haar hele leven in Hyfte en studeert “Kinesitherapie” aan de UGent. Ze genoot een drietal jaren privé-zangles aan de muziekschool Lochristi en ook enkele jaren pianoles. Nu volgt ze er nog “koor”.
Toen ze 8 jaar was begon ze ook een musicalopleiding bij Event-team in Mariakerke. Daardoor speelde ze al mee in een 10-tal musicals, maar Fiona is haar eerste hoofdrol.

Ik heb mee auditie gedaan voor de musical “Shrek”, maar had nooit gedacht dat ik een hoofdrol zou krijgen. En zeker niet de rol van Fiona, omdat het eigenlijk een rol is voor een meisje met een sopraanstem. Zelf heb ik een vrij lage altstem” aldus Lotte. “Het moeilijkste aan de rol van Fiona vind ik het acteren. Zeker omdat het een rol met een “dubbele bodem” is. Ze is zowel prinses als Oger.
Op woensdag heb ik soms les tot 19 uur en moet me dan echt reppen om nog tijdig op de repetitie te zijn. Maar het lukt wel. Ik zal van musical zeker mijn beroep niet maken, maar zou het wel graag als hobby blijven doen”.

Farquad – Obe Vermeulen

Obe Vermeulen (17) is een van de zonen van Peter Vermeulen van Construct. Beiden maken ook deel uit van “Bluesy Muloosey”, de muziekband van de muziekschool van Lochristi, waar ook broer Seppe trompet speelt. Al van kleinsaf speelt muziek een centrale rol in het leven van Obe en de muziekschool was toen dus een logische keuze. Obe volgt kunsthumaniora in het Lemmensinstituut te Leuven. Hij is een van de leerlingen in de richting “Compositie”, dus het (leren) schrijven van muziek e.d.

5 jaar geleden speelde ik al mee in de vorige grote productie van de muziekschool: “Footloose”. Ik had daarna nog drie kleinere rolletjes in de musicals die we jaarlijks opvoeren in theater Scala. Toen ik auditie deed hoopte ik wel een beetje op de rol van Farquad. Hij is de “kinderachtige slechterik” in het hele verhaal. Het moeilijkst zijn de wisselende emoties. Farquad zingt en spreekt in verschillende lagen, soms verandert hij zelfs in dezelfde zin van emotie. Dat maakt het niet gemakkelijk.
Doordat ik in Leuven op internaat zit, moet ik ’s woensdags de trein nemen om hier te geraken. Na de repetitie slaap ik thuis, maar de volgende ochtend gaat de wekker dan om 5 uur om terug tijdig op school te zijn. Ik wil later zeker iets doen in de muziekbranche en – wie weet – misschien zelfs in de musical-richting.”

Donkey – Wienke Van Bouchaute

Wienke Van Bouchaute – opgegroeid en woonachtig in Lochristi – loopt school aan het St. Janscollege. Ook bij haar zit “muziek” in de genen. Grootvader Willy kennen we van The Garnets. En samen met vader Jurgen treedt Wienke op als “Semper Pie”. Ook komende zomer zullen ze te bewonderen zijn tijdens de Gentse Feesten.
Wienke had al een (figuranten)rolletje in “The Wiz”, een van de vorige grote producties van de muziekschool, en heeft ook een beetje toneelervaring. Ze volgt momenteel geen les meer aan de muziekschool maar leerde er notenleer, samenzang & samenspel en ook drum.

“Pas een week op voorhand hoorde ik dat er audities zouden plaatsvinden en heb toen vlug alles een beetje ingestudeerd. Ik werd gekozen om Donkey te vertolken, een rol waar ik stilletjes op gehoopt had. Het is nochtans niet gemakkelijk om een “hyperactieve ezel” te spelen. Donkey moet op alles reageren en onverwacht tussenkomen. Mijn personage was in grote lijnen wel uitgeschreven, maar tijdens de repetities komt er soms improvisatie bij kijken of heeft iemand een goed ingeving. We vullen dan de tekst verder aan. Doordat ik een hoofdrol heb, moest ik wel keuzes maken en ben ik (tijdelijk) gestopt met paardrijden. Deze musical zie ik als een heel leuke ervaring die ik wil opdoen. Zeker nu ik de kans krijg om een van de hoofdrollen te vertolken”.

Binnenkort mag u van ons een volgende bijdrage verwachten waar we het met Simon Neyt en de regisseur Dirk Crommelinck over de productie zullen hebben.

(Afbeeldingen: Wikipedia en Muziekschool Lochristi – Foto’s Bennie Vanderpiete) 

Scroll naar boven