Simonne en Raf opentuinen

Jean Marie
0 reactie(s)
Tuin d'Ost Destelbergen Jagerstraat Raf Vermeulen Simonne De Visscher

Tekst - Foto © JMDB

De Landelijke Gilde nodigt u dit weekend (25-26 juni) uit voor ‘Open Tuinen’. De tuineigenaars laten u graag genieten van hun met zorg uitgebouwde tuin. Liefst 150 werden er dit jaar geselecteerd door een uitgebreid prospectieteam van deskundigen. We trokken naar de ecologische tuin van kunstenares Simonne De Visscher in de Jagerstraat 5 in Destelbergen.

Het is een imposant doolhof, die vlakbij Beervelde ligt. In Lochristi zijn er geen te bezoeken maar in andere gemeenten wel.

Zie http://www.opentuinen.be en https://www.tuinvandetoekomst.be/tuinzoeken

De tuineigenaar stelt de tuin open op zaterdag en zondag 26-27 juni van 10 tot 18 uur. De eventuele toegangsprijs is bij elke voorstelling van de tuin vermeld in de catalogus. Kinderen en jongeren tot 18 jaar krijgen gratis toegang. In deze tuin is er vrije bijdrage die aan een goed doel wordt geschonken.

Tuin d’Ost

Na 45 jaar is deze dwaaltuin uitgegroeid tot een harmonische oase van bomen en heesters, vijvers en bospaadjes, moestuin en boomgaard, wilde planten en gecultiveerde bloemen van vroege lente tot herfst. Tuin d'Ost is een perfecte kringlooptuin en staat symbool voor wat wij in ook onze privétuinen kunnen bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Bomen spelen daarin een belangrijke rol en zorgen voor gezonde lucht, bescherming voor veel planten, koelte op hete dagen, een sfeer van geborgenheid en nog veel meer. Het is een eigen ontwerp van eigenaars Simonne en Raf.

Kunst

met tentoonstelling schilderijen van Simonne De Visscher. In het strandkarretje wat verderop is er doorlopend een benefietverkoop van schilderijen, als steun aan het Rode Kruis in Oekraïne.

Simonne is geboren en getogen in Lochristi en woonde met haar ouders in een café recht tegenover de Bosdreef. Ze is ook al jaren notoir linkshandig kunstenares, waarbij de natuur centraal staat. Haar man Raf heeft een reismicrobe.

Ze maakten dan ook samen veel schilderreizen naar de 4 continenten. Je vindt dit terug in de werken en hun ongerepte schoonheid van oerwoud tot woestijn, van bergen en zee met de wondere wereld van steen, de oermaterie.

https://www.simonnedevisscher.be/ - https://www.facebook.com/simonne.devisscher

“De schilderijen die ik buiten schilder zijn intuïtief, vaak in de alla prima techniek en die noem ik natuurimpressies. Deze, die met mineralen in glacis worden opgebouwd met gemengde technieken, zijn versteende abstractie, vaak met een trompe l’oeil effect.”

Deze ecologische prachttuin van 1.2 hectare is een oase van rust en groen, een labyrint waar het soms lang zoeken is naar iemand. Je loopt er bijna verloren. Ook Tv-ploegen streken er al neer, zelfs uit Beijing.

We bezochten de tuin eind mei en ongetwijfeld is er al veel veranderd nu de zomer er helemaal zijn ding kan doen. Deels rolstoeltoegankelijk.

Praktische info

Raf en Simonne Vermeulen-De Visscher - Jagerstraat 5 - 9070 Destelbergen

0472 58 42 94 - simonne_de_visscher@hotmail.com

Filmpje van de reportageploeg uit Peking: