SK Lochristi na sterke prestatie terug in top 5

Voor een overwinning van een van onze vertegenwoordigers in het provinciaal voetbal moesten we dit weekend bij SK Lochristi zijn. SV Zaffelare en Dynamo Beervelde gingen onderuit op verplaatsing.

Charles Ghyselinck had slechts 22” nodig om de openingstreffer aan te tekenen op het terrein van de buren uit Sint-Kruis-Winkel. Hij strafte onmiddellijk na de aftrap onnodig balverlies bij de thuisploeg af. Sint-Kruis-Winkel voetbalde goed mee en creëerde ook zijn deel van de kansen, maar in de zone van de waarheid lukte het niet, ook al omdat doelman Davy Bracke sterk stond te keepen. SK Lochristi toonde zich wel efficiënt. Charles Ghyselinck en Stefan Moens zorgden voor een geruststellende 0-3 voorsprong aan de rust. Sint-Kruis-Winkel milderde via Lorenzo Destaercke, maar Arnor Lagast kopte de hoop van de thuisploeg op een terugkeer al snel aan diggelen. Rutger Bauwens tekende nog voor de 2-4, maar het was invaller Derrick Nkansah die Lochristi een deugddoende 2-5 overwinning bezorgde.

SK Lochristi - © Peter Esprit

Dynamo Beervelde zakte zondagnamiddag af naar Sparta Waasmunster dat met gelijke punten op een gedeelde twaalfde plaats stond. Beervelde startte goed en kreeg enkele kansjes via Iwiysi Asemota, maar de thuisploeg pakte de partij snel over. Jelle Maes lukte twee treffers binnen de vijf minuten en zette Waasmunster op een comfortabele 2-0 ruststand. In een bitsige tweede helft trok scheidsrechter Wout De Clercq 7x geel. Voor Dynamo gingen Basiel Van De Meersscchaut, Timo Louage, Luca Roldan-Aragon Botterberg en Maarten Dierick in het boekje. Aan de score veranderde er echter niets meer.

SV Zaffelare kon zich na de nederlaag tegen Kieldrecht niet herpakken op het terrein van het bescheiden White Boys Sint-Niklaas. Het zag er nochtans lange tijd goed uit voor de jongens van coach Filip Cornelis. Ennio Gauthier bracht Zaffelare na 20’ op voorsprong en Bjarne Vandamme verdubbelde de bezoekende voorsprong net voor het uur. In het laatste kwartier vocht de thuisploeg terug. Daan Van Der Loo zorgde met twee treffers voor de 2-2 en Bram Vertenten kon drie belangrijke punten thuis houden voor de Waaslanders met een doelpunt in blessuretijd. Eindstand 3-2.