Slechte tijden voor inbrekers?

Ze komen minder buiten zo te zien en verkiezen wellicht andere manieren om mensen geld te ontfutselen of te stelen. In januari 2024 werden er in onze politiezone 9 inbraken en inbraakpogingen in gebouwen en aanhorigheden aangegeven. Dat is minder dan de helft in vergelijking met januari van vorig jaar. Daarnaast werden er acht diefstallen uit voertuigen geregistreerd.

Inbraken in gebouwen

De daling van het aantal inbraken en inbraakpogingen in gebouwen en aanhorigheden was vooral merkbaar in Lochristi en in Zelzate. Vorig jaar waren er 10 effectieve inbraken en 2 pogingen maar dit jaar slechts 2 inbraken en 2 pogingen. Zelzate had er zelfs geen dit jaar en in Wachtebeke 1. Moerbeke werd geconfronteerd met 3 inbraken en 2 pogingen.

Diefstallen uit voertuigen

Deze modus werd niet vastgesteld in 2 van de 4 gemeenten. Er werden in januari 2024 drie diefstallen uit voertuigen geregistreerd in Zelzate en twee pogingen. In Lochristi werden er twee diefstallen uit voertuigen aangegeven en één poging.

Verdachten

Op 7 januari werd in Lochristi een verdachte van inbraken in gebouwen gearresteerd en op 21 januari werd in de vroege ochtend een man opgepakt die gelinkt kon worden aan verschillende auto-inbraken.

Scroll naar boven