Slippery People schenkt 2.535 euro aan goed doel

Op zondag 18 december 2022 gaf Slippery People een kerstconcert in de kerk van Zaffelare. Niet voor het eerst want ze deden het al eerder in 2019 en – net als toen – ook terug voor een goed doel. Het optreden bracht 2.535 euro op en gisteren werd de cheque overhandigd.

Drummer Dave

Dave Robichez, de toen 49-jarige drummer van de coverband Slippery People, werd in 2018 het slachtoffer van een hersentrombose (of CVA) met hersenschade en gedeeltelijke verlamming tot gevolg. Een “gewone drum” bespelen zou niet meer gaan. De band rond frontvrouw Carine De Bruyne gaf daarom in 2019 een optreden in de parochiekerk van Zaffelare om voor Dave een slaginstrument te kunnen kopen waarmee hij terug zou kunnen musiceren. Dave is nu nog steeds gedeeltelijk verlamd aan de linkerzijde. 

Slippery People Kerstconcert - © MDC Photography

Het goede doel

Slippery People besloot om, in aanloop van de kersperiode 2022, opnieuw een kerstconcert te geven. Dat benefietoptreden vond plaats op zondag 18 december en de opbrengst zou aan de afdeling C’VA van de vzw Stroke Team Gent geschonken worden. Die vzw werd opgericht in 2018 en vloeide voort vanuit de al langer bestaande strokewerkgroep. De organisatie helpt jonge mensen (tot 60 jaar) die getroffen werden door een beroerte, bij de re-integratie in het sociale en professionele leven en organiseert allerhande gezondheidsbevorderende activiteiten (informatief, ontspannend, sportief…).
Liesbeth Bollaert, voorzitster van vzw Stroke Team Gent, gaf tijdens het kerstconcert op 18 december aan de 200 aanwezigen een woordje uitleg over CVA. Waarna Kris Neirinck, zelf voormalig patiënt en nu drijvende kracht, de werking van de vzw toelichtte.

Slippery People Kerstconcert - © MDC Photography

2.535 euro 

Gisteren was er de nieuwjaarsreceptie van de vzw in het UZ Gent. Een ideale gelegenheid voor Slippery People om de opbrengst van hun optreden aan de vzw te schenken. Carine De Bruyne, Hendrik De Mets, Steve Anteunis en Kurt De Vreese overhandigden in naam van Slippery People een cheque van maar liefst 2.535 euro aan Bregje en Liesbeth van de afdeling C’VA. De bubbels en de broodjes op de aansluitende receptie smaakten daardoor nog eens zo lekker. Slippery People, een band met het hart op de juiste plaats. 

Slippery People Kerstconcert - © MDC Photography

Slippery People Kerstconcert - © MDC Photography

(Foto's © Marc De Clercq)

Scroll naar boven