Snoeien met Velt

Jean Marie
0 reactie(s)

Het wordt een rustiger jaar voor de Veltafdeling. Na de hectiek van 2013 met de opentuinenfietstocht, de moestuincursus en nog veel andere activiteiten wordt 2014 minder actievol.

Wie meer wil te weten komen over het snoeien van grootfruit kan op zondag 16 februari van 9.30 tot 11.30 gratis een snoeiles bijwonen. Dit gaat door in 2 tuinen. We starten en in de tuin van Tim, Oude Veldstraat 36 en gaan dan misschien langs bij de buren. Na de les is er nog tijd voor een opwarmborreltje of een tas lekkere soep.

De les wordt gegeven door Rino De Wilde, ex-leerkracht aan de tuinbouwschool in Melle. Hij snoeit er niet zo maar op los. Bedoeling is altijd licht in de boom te brengen, een goede vruchtzetting te krijgen en takken die elkaar hinderen te verwijderen.

Op zondag 9 maart van 9.30 tot 11.30 uur staat het snoeien van kleinfruit centraal. Frambozen, rode bessen, zwarte bessen, … Snoeien is een vak apart en men leert het niet uit een boek maar door het te zien en te doen. Deze les gaat door in de tuin van Norbert, Gentdam 29 te Lokeren.

De Veltactiviteit ‘Start to Lochtink’ is volzet. In maart, april en mei bezoekt Velt verschillende moestuinen en elke tuinier legt uit hoe hij te werk is gegaan.

Tijdens het Velt-opentuinweekend op 31 mei en 1 juni concentreert Velt Reinaert zich op de tuin van Eric Carlier, ‘Ons Blokske’ in Lokeren – Oudenbos.

Meer informatie www.velt.be/reinaert en verder ‘kalender’ of mail naar kristof@veltreinaert.be