Sociaal restaurant in Zeveneken

Op 20 november 2023 opent in het WZC Sint-Eligius Zeveneken, Sint-Elooistraat ook een sociaal restaurant, zoals er nu ook al in ’t Fazantenhof – Lochristi en WZC Sint-Vincentius – Zaffelare zijn. We gingen langs bij directeur Hilde De Bruyn, die hun plannen toelichtte.

Het moet een promo worden voor het WZC om zo de buurt te betrekken en mensen, die het moeilijk hebben, de gelegenheid te geven om te genieten van een warme maaltijd maar ook van een babbel.

Elke middag (ook tijdens het weekend) zal men in de Zoete Inval kunnen genieten van een middagmaal met soep, hoofdschotel en een drankje (water-frisdrank-tafelbier) voor de zeer democratische prijs van 8 euro. Samen met de gemeente en het OCMW onderzoekt men de mogelijkheid of een sociaal tarief de prijs nog kan drukken?

Hilde De Bruyn benadrukt dat het om buurtzorg gaat en om ook minderbedeelden te bereiken.

Vanaf 20 november 2023 kan men er terecht na vooraf te hebben gereserveerd via 09 355 69 91 of via info@steligius.zkj.be. Het kan ook rechtstreeks via het loket. Voor meer informatie? https://www.zorg-saam.be/sint-eligius/ en ze waren ook al te zien op TikTok.

‘De Zoete Inval’ is de cafétaria van het WZC en is mooi ingericht met bar, kinderhoekje en een mooi uitzicht op de tuin.

Het is nu nog niet mogelijk maar wat dacht je van knolseldersoep – stoofvlees met frietjes en rauwkost voor morgen. Ook met veggie en allergenen kan men rekening houden. 

In ’t Fazantenhof (OCMW Lochristi) Bosdreef betaalt men 10 euro of 6.10 met sociaal tarief. https://www.ocmwlochristi.be/lokaal-dienstencentrum-t-fazantenhof

In Zaffelare verwijzen we naar: https://www.exalta.be/nl/sint-vincentius/direct-contact –https://www.woonzorgweb.be/rusthuizen/oost-vlaanderen/lochristi/sint-vincentius

Scroll naar boven