Spes Nostra – De teloorgang vastgelegd voor de eeuwigheid.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Fototentoonstelling Spes Nostra - © Bennie Vanderpiete - Foto 1

Tekst Evarist Ganzelever © Foto's Bennie Vanderpiete

En om dit verval te zien hoef je geen eeuwigheid te wachten. Een aantal fotografen trotseerde stof en rotte balken om hun impressie tot op je schoot te brengen. Kijk mee door hun lens en dit op de fototentoonstelling Spes Nostra. 

Een uitgeleefd pensionaat, kleuterschool en een lagere meisjes- en huishoudschool, maar misschien ook wel een hoop duivenstront. Schoonheid voor wie verder kijkt dan hetgeen ogen zien. Een spel van licht en tegenlicht, schaduwen en diepten die de toeschouwer vragen dit zelf in de vullen. De tentoonstelling – georganiseerd door De Nieuwe Ontginning –  drukt ons met de neus op zevenendertig unieke foto's, genomen na 2018 en kwaliteitsvol afgedrukt op Dibond (50x75 cm).

Fototentoonstelling Spes Nostra - © Bennie Vanderpiete - Foto 1

Een paar fotografen, zoals Steven Dijkshoorn, Jaron Schoonbaert, Mark Kruimink en Het Onbekende (Nederlanders) hebben reeds hun sporen achtergelaten in het wereldje van Urbex (urban exploring of verkenning van stedelijk vervallen en verlaten plekken). Maar ook fotografen van Lochristi laten zich niet onbetuigd. Met Bennie Vanderpiete, Lut Laureys, Dannie Driedijk, Eric Van Der Jeugdt, Laurence Van den Broucke en Pieter-Jan Deduysschaever, krijgen we een pallet dat zijn gelijke niet kent binnen onze gemeente. Verder worden er ook twee films vertoond, gemaakt door Urbex, die ons met een documentaire een rondleiding geven door het gebouw in de toestand waarin het toen verkeerde.

Fototentoonstelling Spes Nostra - © Bennie Vanderpiete - Foto 1

Wie over dit alles wil nababbelen kan ter plaatse terecht aan de bar, en mocht je er nog niet genoeg van krijgen, dan is er op zondagmorgen om 11 uur een optreden van Zafflo & co. Een fijn muziekgezelschap dat al eerder van zich lieten horen. 

Wees erbij op 24, 25 of 26 maart 2023
Van 10 tot 12 (niet op vrijdag) en van 14 tot 18 uur
Gratis toegang
Meer Info:  exponieuweontginning@gmail.com

Locatie: zaal Sint-Hubertus
Kerkstraat 1A; Zaffelare

(NB: de foto's bij dit artikel zijn illustratief en maken geen deel uit van de tentoonstelling)

Fototentoonstelling Spes Nostra - © Bennie Vanderpiete - Foto 4