Stranger Dimensions: metal uit Lochristi

Bennie
0 reactie(s)
Stranger Dimensions Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

Stranger Dimensions is een metalcore band met leadzanger uit Lochristi. De band onderging een metamorfose en bracht enige tijd geleden zijn eerste single uit in de nieuwe bezetting.

Lochristi is een muzikale gemeente, we schreven het al eerder. Van klassiek tot pop, van schlager tot rock. Je vindt het allemaal onder onze kerktoren en het kwam allemaal aan bod op Lochristinaar. Enkel... écht hard gingen we nog niet. En daar brengen we vandaag verandering in.
Stranger Dimensions, een metalband met Lootse leadzanger, bracht onlangs zijn nieuwe single “Dying Lights” uit. Een ideale gelegenheid om deze metalcore band even voor te stellen.

Stranger Dimensions

De groep Stranger Dimensions bestond al enige tijd en bracht in zijn originele bezetting o.m. de EP “Heartless” met de nummers “Warsick” en “Demolished” uit.
De band onderging het voorbije jaar een metamorfose. Begin 2018 trokken ze 2 nieuwe gitaristen aan, recent wisselden ze de bassist.

Stranger Dimensions is nu een 5-koppige band die melodieuze metalcore brengt. Ze spelen enkel eigen nummers die over actuele maatschappelijke thema’s gaan. Op 4 oktober 2018 verscheen hun eerste single in deze nieuwe line-up: “Dying Lights”. Het nummer gaat over het feit dat er eigenlijk geen licht is aan het einde van de tunnel.

De muziek.

“We spelen vooral melodieuze metal, omdat we zo gemakkelijker gevoelens kunnen overbrengen. Maar het blijft wel metal natuurlijk: rechttoe rechtaan, luid en “to the face”. Dat is eigen aan het genre” aldus Michaël. “Ieder van ons heeft zijn eigen muzikale voorkeuren en die komen allemaal samen in onze nummers. We merken ook aan de songs die we momenteel schrijven, dat we groeien, zowel als team als muzikaal. De nieuwe nummers bevatten ook meer chorussen en zanglijnen. We repeteren elke week in JH Lodejo, meestal op dinsdag en soms ook eens op zaterdag.
Momenteel hebben we al een 7-tal songs. We waren al een tijdje bezig met de klimaatproblematiek, nog voor dit “hot news” werd door de marsen van de jongeren. Onze volgende single “Wake-up call” - die we begin maart met videoclip uitbrengen - gaat over dit thema.”

Toekomstplannen

“Het is onze bedoeling in de loop van 2019 een 3-tal nieuwe nummers te lanceren. In 2020 volgt dan de eerste eigen CD, die dan kan gedownload worden via het internet” vervolgt Michaël. “Verder proberen we geregeld op te treden wat niet evident is voor bands in ons genre. De meeste evenementen en festivals programmeren geen metal. Het zorgt er ook voor dat de gages erg beperkt zijn. Veelal probeert men ons te boeken voor – bij wijze van spreken – 50 euro en een bak bier. We steken dus heel wat eigen geld in onze muziek: instrumenten, transport en verplaatsingen, opnames, studiowerk enz. Optreden doen we op in België en Nederland. In 2015 leerden we iemand kennen die een festival in Tsjechië organiseert. We traden er op en met succes, want dit najaar mogen we er opnieuw spelen. Onze agenda vind je trouwens op onze website.

De bandleden

Michael Blancquaert (26) is geboren en getogen in Lochristi. Hij woont sinds een jaar in Melle maar is zinnens terug te keren naar onze gemeente. Hij zetelt trouwens nog steeds in de raad van bestuur van JH Lodejo. Michael is technisch adviseur bij DS Plastics. De leadzanger van de band volgde ooit 1 jaar muziekschool, maar was “te heavy” voor de leerkracht.

Pieter Aerts (27) is afkomstig uit Sint-Niklaas, maar woont nu in Melsen. Toen hij 10 jaar was schreef hij zich in aan de muziekschool. Hij leerde eerst dwarsfluit om zich daarna gedurende een 8-tal jaren toe te leggen op slagwerk. Pieter speelde eerst in een funkband en nadien nog in een band in Wachtebeke. Samen met Michael stond hij mee aan de wieg van Stranger Dimensions. 

Stijn Mampaey (27) komt dan weer helemaal uit Vilvoorde. Hij was vooral bezig met sport en 4 jaren geleden leerde hij gitaar spelen. Stijn is volledig autodidact en reageerde in maart 2018 op een oproep via Facebook van de groep die op zoek was naar een gitarist. Stranger Dimensions is de eerste “serieuze band“ waarin hij speelt. Zijn debuut was vorig jaar het optreden op “Bruudruusterrock” in Oostakker. Ongelukkig genoeg was Stijn ziek toen de groepsfoto genomen werd.

Ook Niels Callebaut (30) maakt sinds maart 2018 deel uit van de groep. Hij is afkomstig uit Massemen, bij Wetteren. De vader van Niels was er dirigent van 2 muziekkorpsen en het was een logische stap dat Niels ingeschreven werd aan de muziekschool van Wetteren, er notenleer volgde en trompet leerde spelen. Op zijn veertiende besloot Niels het over een heel andere boeg te gooien en koos voor de gitaar. Vader trok toen gedurende een jaar zijn zakgeld in, maar Niels zette door. Hij speelde eerder bij o.m. “The Zygoma Disposal” en “Project Manhattan”.
Niels is ICT-coördinator aan Sint-Lodewijk in Wetteren, een “Type 4 school” voor kinderen met een fysieke beperking.

Dimitri Roels (29) vervoegde recent de groep en is dus het nieuwste bandlid.
Hij is afkomstig uit Wetteren, woont nu in Erpe-Mere en werkt als douanier op de nationale luchthaven. Deze bassist is ook autodidact en speelde bij de band waaruit later “Manhattan Project” ontstond. Gedurende een 5-tal jaren verdween muziek een beetje op de achtergrond, maar via Niels kwam hij nu bij Stranger Dimensions terecht.

Stranger Dimensions heeft een eigen website (https://vi.be/strangerdimensionsband) en kan u volgen via hun Facebook-account (https://www.facebook.com/strangerdimensionsband)

En voor wie eens stevig uit de bol wil gaan is hier “Dying Lights”.

(Afbeeldingen: © Bennie Vanderpiete – Andrea Siposova & Mellow Photograpy, ter beschikking gesteld door Stranger Dimensions)