Teams “Artevelde” en “Waeytens” zijn LoPlage kampioenen 2019

Bennie
0 reactie(s)
LoPlage 2019

© Tekst en foto Bennie Vanderpiete

Ook LoPlage 2019 was een schot in de roos. Teams Artevelde en Waeytens wonnen de competities, maar eigenlijk was iedereen een beetje winnaar. De opbrengst wordt verdeeld onder welzijnsschakels en MOK.

Het vernieuwde bestuur van LoPlage had voor de 8ste editie de weergoden aan zijn zijde. Het hele weekend hadden ze vrijwel ideaal weer voor hun sportief-recreatief evenement. Zaterdag was het weliswaar bewolkt, maar zeer aangenaam qua temperatuur. Zondag een stralend blauwe hemel met veel zonneschijn.


 
Vrijdag voor mensen met beperking

Maar LoPlage begon ook dit jaar al op vrijdag. Op de openingsdag waren er tal van activiteiten voor mensen met een beperking. Dienstencentrum Mozaïek Oostakker kwam met een 10-tal personen, woon- en dagbestedingsvoorziening Emiliani uit Lokeren was aanwezig met een delegatie van 4 mannen en vanuit MOK Beervelde waren er een 3-tal deelnemers. Veel bijval voor dit initiatief en vooral het springkasteel met discolichtjes en de schietroos vielen in de smaak. Ook de pannekoeken gingen vlotjes naar binnen. “De reacties waren erg positief, maar we hadden dit iets vroeger moeten aankondigen zodat de organisaties dit konden opnemen in hun lange termijnprogramma” klonk het bij het nieuwe bestuur van LoPlage. Zij hebben alvast plannen om deze namiddag voor mensen met een beperking in 2020 te herhalen en – met hulp van Tom De Grauwe – zelfs uit te breiden met een boccia-wedstrijd.

8 ploegen op zaterdag

Voor het tornooi op zaterdag hadden zich 8 ploegen ingeschreven. In een aantal onderlinge confrontaties in beachvolleybal, strandvoetbal en petanque zouden ze uitmaken wie die dag de LoPlage kampioen zou worden. Opvallend was de aanwezigheid van heel wat sportieve vrouwen en het niveau waarop gesport werd. Het was uiteindelijk team Artevelde dat met 18 punten het laken naar zich toe trok. Crabbelaer veroverde zilver met 2 puntjes minder en de bronzen plak was voor Bateas met 13 punten.

De prijsuitreiking werd voorafgegaan door een rondje “schietroos”. Een speciale bal diende naar een gigantische velcro-roos getrapt, een soort “voetbaldarts”. Ieder team mocht één speler aanduiden die drie pogingen had. ST-solutions had het trefzekerste talent in huis, wat hen gratis drankkaarten opleverde.

Team Waeytens wint op zondag

Op de valreep ook 8 teams voor de competitie op zondag. Een stralend blauwe hemel en 28°C zorgden voor een echt “beachsfeertje”. De ploeg van de familie Waeytens – ondertussen al een vaste waarde op LoPlage – was duidelijk het sterkste geheel op deze 2de competitiedag. Elkin en Bateas, teams die op beide dagen deelnamen, behaalden respectievelijk zilver en brons.

Beerpong en barbecue

16 duo’s hadden zich aangemeld voor de Beerpong-competitie op vrijdagavond. Sander en Matté uit Lochristi bleken hierin het behendigst. Bij de barbecue op zaterdagavond, verzorgd door Jo Catering, schoven zo’n 120 eters aan. 

VROB

Evenementenradio VROB was het hele weekend aanwezig en zond uit vanop het terrein achter de drankcentrale. Peter Vervaet ontving – samen met vaste “sidekick” Bert Vervaet - in “De Praatbarak” o.m. Timothy Heyninck, de nieuwe voorzitter van de Lokerse feesten, en Bram Leunis die u kent van Locast, de podcasts die Lochristinaar maandelijks mag delen.

Alfons Matthys bracht onlangs een boek “De 8 van OIP” uit, het verhaal van zijn vader die werkte bij “Optique et Instruments de Précision” in Gent. Een onderneming die optische precisie-instrumenten maakte en dus militair erg interessant. Maar de vader van Alfons was bij de weerstand en werd – samen met enkele collega’s – opgepakt en afgevoerd. Alfons zou zijn vader nooit terugzien. Het was een beklijvend stukje radio.

Meskerem Mees (20) uit Merendree zorgde voor de muzikale omkadering. Meskerem is een singer songwriter die sinds 12 jaar gitaar speelt. Meestal treedt ze solo op maar voor deze gelegenheid bracht ze Febe Lazou uit Oostakker mee. Beide meisjes kennen elkaar vanop de muziekschool waar Febe piano studeert. Maar bij VROB begeleidde Febe haar vriendin op de cello. Naast eigen werk brachten ze ook een erg mooie en ingetogen versie van het Beatles-nummer “Let it be”. 

Joris Serlippens kwam zondagmorgen dan weer langs om te “aperitieven” bij Dominique en te praten over de stickerverkoop van het Rode Kruis, de samenwerking met Lochristi voor een hartveilige gemeente en de cursussen die ze geven. Marina kwam dan weer vertellen over Kermis Oudenbos (22-25 augustus 2019), het volgende evenement waar VROB aanwezig zal zijn. Jean Marie van Lochristinaar kwam zijn bijdrage aan de wekelijkse rubriek “Music on Sundays” toelichten. Waarna Dominique zijn keuze - “Kokomo” van The Beach Boys - de ether mocht insturen.

Ook deze “vernieuwde” LoPlage was een succes. De nieuwe “drive” belooft veel goeds voor de komende jaren. Proficiat aan het vernieuwde bestuur.

Wie het LoPlage-weekend wil herbeleven, kan dit met onze fotoreeksen waar u achtereenvolgens de foto’s van zondag, zaterdag en vrijdag terugvindt en enkele sfeerbeelden van evenementenradio VROB

(Foto's © Bennie Vanderpiete - Karen Verslycken - Tessa Vanluchene.)