Thierry Van Hecke neemt ontslag als gemeenteraadslid, Michiel Van Loo volgt hem op

Thierry Van Hecke (N-VA) kondigde maandagavond zijn afscheid aan als gemeenteraadslid. Hij verhuist in de loop van de maand naar het grondgebied Lokeren en kan niet langer in Lochristi zetelen. Van Hecke wordt opgevolgd door Michiel Van Loo.

Thierry Van Hecke, kwam in augustus 2020 Tom De Sutter vervangen als gemeenteraadslid voor de N-VA. Van Hecke was bij de verkiezingen van 2018 goed voor 289 voorkeurstemmen en uiteindelijk tweede opvolger.  Bij de N-VA is het de derde personeelswissel deze legislatuur. Eerder kwam Vania De Clercq in de raad in vervanging van Eva Paelinck. Van Hecke wordt nu op zijn beurt opgevolgd door Michiel Van Loo.

De aankondiging van het ontslag was enigszins verrassend. Toch kon hij rekenen op verschillende dankwoordjes van de diverse politieke fracties in de gemeenteraad al was het duidelijk dat enkel N-VA woordvoerder Ivan Lybaert een woord van dank had voorbereid. Hij verwees naar het engagement die Thierry Van Hecke de voorbije jaren, opnam in Zaffelare, zowel voor de jeugd als voor het verenigingsleven. Van Hecke is ook de bezieler van de Zaffelaarse Belevenissen. “Spijtig dat de Drongenstraat net niet in Lochristi ligt besloot Van Hecke.

Volgende maand zal Michiel Van Loo de eed afleggen. Hij is de zoon van huidig N-VA voorzitter Erwin Van Loo. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen haalde Van Loo 251 voorkeurstemmen.

Scroll naar boven