Toekomstplannen Uyttenhove

Uyttenhove gaat voor ‘grote evenementen’ dicht op 1 juli 2016 maar de sportfaciliteiten kunnen nog verder doorgaan. Ook de opslagruimtes van het Rode Kruis en de jeugdbewegingen blijven in gebruik tot de afbraak of verhuis.

Plannen

Het dossier Uyttenhove sleept al sinds 2010 aan. Toen diende de gemeente een bouwaanvraag in voor een nieuw ontmoetingscentrum. De Raad voor Vergunningsbetwistingen deed na een slepende procedure in de lente 2015 uitspraak en verwierp het project. Ondertussen was ook de milieuvergunning bijna verlopen en kreeg men een voorlopige verlenging van 2 jaar van de Provincie.

De investeringen op het vlak van geluid (400.000 euro) waren te hoog voor het bestuur dat besloot om voor ‘plan B’ te gaan of een beperktere invulling.

Intussen ging al een projectvergadering door tussen de verschillende overheden – zoals Ruimte Vlaanderen en het betrokken studiebureau – waarbij moest aangetoond worden dat dit project ‘een algemeen belang heeft met een beperkte ruimtelijke impact’.

Binnen afzienbare tijd (najaar 2016?) zal de gemeente een nieuwe bouwaanvraag indienen waarbij een aantal zaken in het oorspronkelijk plan aangepast worden of zelfs wegvallen. Men werkt verder met BULK architekten wat de periode van een nieuwe aanbesteding bespaart.

Zo gaat de polyvalente sportzaal alsook het Rode Kruis richting ’t Veerleveld en komen er geen repetitieruimtes. Fuiven worden verplaatst richting Lodejo. De oppervlaktes van de verschillende zalen, burelen en sanitair worden ook kleiner.

Uyttenhove Zavel Lochristi Zeveneken

De conciërgewoning zal wellicht verdwijnen – al is dat nog even afwachten – net als het buurtpleintje. Op eigen terrein zouden er dan 114 parkeerplaatsen zijn (85 in het oorspronkelijke plan). Op de Zavel zelf zijn geen wijzigingen. Om tegemoet te komen aan de bezwaren van de buren wordt de afstand tot de scheidingslijn groter (16.90 meter ipv 11.50)

De bouwaanvraag wordt voorbereid en als alles heel vlot verloopt – de werken duren zo’n 400 werkdagen – hebben we misschien eind 2018 een polyvalent complex.

Verenigingen

In de periode dat Uyttenhove niet beschikbaar is, biedt de gemeente de mogelijkheid om de tent te huren op het evenementeneiland in Puyenbroeck.  Dit moet nog voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Het gaat om een zestal grotere evenementen. Voor kleinere stelt het bestuur voor tegemoet te komen in de huur van private zalen binnen de gemeente.

Nu kost 1 weekenddag Uyttenhove 290 euro terwijl de tent huren op het evenementeneiland 1.890 euro kost (opkuis, huur tafels – stoelen, elektriciteit, water, verwarming inbegrepen). De vereniging betaalt nog altijd 290 euro op voorwaarde dat ze minstens 1 keer huurde sinds 1 januari 2013.

Fuiven

Als tegemoetkoming kan een bedrag van 500 euro ontvangen worden. Het moet gaan om erkende jeugdverenigingen. Meer informatie (onder voorbehoud van goedkeuring door de raad) – http://www.lochristi.be/download.ashx?id=5716

Uyttenhove Zavel Lochristi Zeveneken

 

Scroll naar boven