Nieuws

Jean Marie
0 reactie(s)
wijnen thienpont etikhove L'If L'Hêtre

© JMDB

De familie Thienpont stelde haar nieuwste wijnkind voor, L’Hêtre in de Côtes de Castillon. Na L’If (Saint-Emilion) is dit weer een wijnparel die hen op de Bordeauxkaart zet. Château Le Pin en Vieux Château Certan zijn hun toppers.

 

Jean Marie
0 reactie(s)
Joris Robert jeugdlaueraat 2019 Jessie Coppens

© JMDB

Voor de vijfde keer werd het jeugdlaureaat uitgereikt. Na Erwin Van Damme in 2017 werd Joris Robert gelauwerd voor zijn lange carrière binnen de jeugdwerking van Lochristi en in het bijzonder van jeugdhuis Lodejo. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Dorp Zeveneken kerkhof zeven eiken

© JMDB

Peter, Danny, Luc en Krista willen het symbool van hun dorp niet zien verzagen en startten daarom bij verschillende handelaars een petitie waarvan al zo’n 400 handtekeningen werden afgegeven op het gemeentehuis.

Jean Marie
0 reactie(s)
domein waes zwijnaarde

© JMDB

Gisteren werden in hotelschool Ter Groene Poorte de beste Belgische wijnen verkozen door een professionele jury van sommeliers. Domein Waes uit Zwijnaarde won goud.

Jean Marie
0 reactie(s)
Burgemeesterspark Lochristi betonrapport Natuurpunt

© JMDB

De natuurvereniging nam alle 308 Vlaamse gemeenten onder de loep in de periode 2005-2015 en ging als een van de parameters de betonsnelheid na. In Lochristi ging het snoeihard.

Jean Marie
0 reactie(s)
Dementievriendelijke week WZC Sint-Pieter

© JMDB

In Vlaanderen lijden ruim 132.000 mensen aan dementie. Tegen 2035 zullen dat er zo’n 188.000 zijn. Dit komt omdat het aantal mensen boven de 80 groeit en het vooral deze bevolkingsgroep is die getroffen wordt door dementie. 

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Lo-art Beervelde

© JMDB

Met het project ‘Vertel ons geen sprookjes’ brengt het kunstenaarscollectief Lo-art een kleurrijk en tot de verbeelding sprekend artistiek pallet onder en rond de Beerveldse kerktoren.

Jean Marie
0 reactie(s)
Kunst Zaffelare

© JMDB

In de oude brouwerij in de Kerkstraat 24 in Zaffelare bij de familie Neyt kun je dit weekend genieten van een mooie tentoonstelling.

Jean Marie
0 reactie(s)
zeveneken dorp

© JMDB

De werken voor de heraanleg van N70 Zeveneken zorgden de afgelopen maanden voor heel wat commotie. Een petitie werd opgestart. Groen sp.a houdt binnenkort een protestactie tegen de rooi van de eiken en de linde. N-VA vraagt correcte en duidelijke informatie over de gezondheid van de zeven eiken in Zeveneken en de mogelijke impact van de werken op de eeuwenoude bomen.

Bennie
0 reactie(s)
eerste steenlegging Uyttenhove Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Eerste steen Uyttenhove en de Techniekacademie.

Pagina's