Tournée Minérale, de eindmeet komt in zicht!

Tournée Minérale blaast dit jaar zes kaarsjes uit, lees ik! En die adem zou in principe niet naar alcohol mogen ruiken wanneer je je engageerde mee te stappen in de campagne!

Ik beken, ik voel me niet fitter, slaap niet beter, vermagerde niet. Waar ik het tot nu toe bij deze half-om-half deelname aan een maand zonder alcohol wel voelde, was in de portemonnee. En dat kwam onder andere doordat ik de afslag drankencentrale iets minder diende te nemen. Anderzijds nodigt uit eten gaan zonder een flesje huiswijn te kraken, of een aperitief om jezelf in het aanschijn van vervelend gezelschap preventief te verdoven, ook niet echt uit tot een stapje buitenshuis.

Heer, laat deze beker aan mij niet voorbijgaan! Evenwicht moet er zijn, wil je het gevoel als wat ik ervaar als levenskwaliteit in het midden houden. Waar ik wel naar hengelde tijdens deze sobere periode, was een ordinaire alcoholcontrole. Iets wat me, in verdere tijden én als sluipwegspecialist, nog nooit te beurt viel. Nuchtere genoegdoening vinden in het krijgen van een BOB-sleutelhanger. Ik overwoog zelfs – om op een controlepost te stuiten – eventjes rondjes te rijden, ware het niet dat de benzineprijs zo hoog stond!     

Scroll naar boven