Trajectcontrole: binnenkort ziet de paal u

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Trajectcontrole N449 Zaffelare

© Evarist

Ze staan er al, de palen die we nog dikwijls gaan vervloeken, maar waar we misschien ook ons leven aan te danken zullen hebben.

Drie kilometer discipline, meer wordt er niet gevraagd, wanneer je Zaffelare via de N449 buitenrijdt richting Wachtebeke. Maximum 70 kilometer per uur aanhouden, net nu het goed loopt wanneer de Lootse constipatie achter de rug is, is iets wat ik eigenlijk een beetje uitlokking vind! Zal even een aanpassen zijn voor deze. Niet dat ik een snelheidsduivel of een chronische inhaler ben. Het zal vooral een bewaken zijn dat mijn haarlijn goed zit, nu ik weet camera’s te passeren!

Bij een daling van de verkeersdoden pocht de wetgever maar al te graag dat dit te danken is aan de controles. Vergeten ze er bij te zeggen dat een belangrijke oorzaak voor de afname van het aantal verkeersdoden mede te danken is aan de technologische vooruitgang die autofabrikanten in hun producten stoppen. Boetes zijn nu eenmaal lucratieve inkomsten. Niet die controledrang van de overheid gaat de omslag naar verantwoordelijker rijgedrag maken. Wel de individuele bewustwording dat verkeersdeelname meer is dan zich proberen te profileren door middel van een geleaset of maandelijks af te betalen kunststoffen logo.

Eerder verschenen: www.lochristinaar.com/nieuws/trajectcontrole-langsheen-n449