Trees en Hans in Nanda

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Trees De Brabander en Hans Van Hilst Nanda kunstgalerij Lokeren

Tekst Machteld Moijson - Foto's JMDB/Trees De Brabander

Galerij Nanda in Drongenstraat 50 Lokeren, op een boogscheut van de kerk van Zeveneken, opent na maanden van inactiviteit door de coronacrisis de deuren voor een tentoonstelling op 27 juni. De hele zomer, tot 30 augustus, kan u werken bewonderen van lokaal talent, Trees De Brabander en Hans Van Hilst.

De markante, organisch aandoende gevel van de galerij aan de straatkant schermt een verrassende, paradijselijke tuin af, die de achtergrond vormt voor beeldhouwwerken en het toneel is voor de zomerbar. Het huis herbergt de meer kwetsbare kunstwerken, tekeningen, schilderijen, klein beeldhouwwerk, niet-weerbestendige installaties en juwelen. 

Trees De Brabander toont hier voor de eerste keer haar ‘Lockdown-tekeningen en de Post-lockdown-tekeningen’, geïnspireerd door de dagdagelijkse realiteit en actualiteit van de voorbije maanden. Hans Van Hilst brengt enkele van zijn ingenieuze sculpturen en installaties die door hun grootte tot nu enkel te zien waren in hun eigen galerij Recup in de Oude Veldstraat 38. Hun werk krijgt het gezelschap van het conceptuele mixed-mediawerk van siersmid Ben Antrop, beelden van Geert Colpaert, glaskunst van Jan Leenknegt, beelden van Jul Vuylsteke, schilderijen van Hugo Ascuy Castillo en juweelkunst van Serena Wuytack. Door de afmetingen van de tuin zal er geen probleem zijn om hier aan social distancing te doen.

Wie meer wil weten over het werk van Trees kan een aantal van haar ‘Lockdown- en Post-lockdown-tekeningen’ zien op Facebook. U zal ongetwijfeld geprikkeld worden om deze op originele grootte te zien. Over het werk van Trees en Hans kan u ook informatie vinden in verschillende vroegere artikels van Lochristinaar.

Hans werd Cultuurlaureaat van Lochristi in 2016 en dit jaar is ook Trees kandidaat om Cultuurlaureaat te worden.

In afwachting van de bekendmaking van de winnende kandidaat in oktober, moet u zeker gaan kennismaken met het werk van deze gedreven kunstenares en van haar ingenieuze partner Hans. Dat kan u doen vanaf 27 juni tot 30 augustus op zaterdagen van 14 tot 20 uur en op zondagen vanaf 11 tot 20 uur. Meer informatie kan u krijgen via de website van de galerij info@gallerynanda.com en via 0474 05 22 84.

expo zomerbar Nanda Lokeren