Tuindagen Beervelde

Jean Marie
0 reactie(s)
Park Beervelde Tuindagen 2018

© JMDB

De lente komt en dan is het ook tijd voor de Tuindagen in Beervelde op 11 – 12 en 13 mei 2018. We mogen ook 15 duokaarten wegschenken.

Zo’n 230 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers mogen ze in het Park verwelkomen en Beervelde is zo een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber; Je kan er natuurlijk ook komen kuieren en genieten.

Het park biedt tevens aan zijn bezoekers - met muzikale omlijsting - een ruime keuze decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving maar ook ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten, die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Het is meteen ook een familie-uitstap waar ook honden welkom zijn.

park kasteel Beervelde

Voor deze lente editie is de gastregio 'Hauts-de-France'. Picardië en Nord-Pas de Calais zijn samen één grote regio geworden, Hauts-de-France.

Denk alvast aan Cap Blanc-Nez en Cap Griz-Nez, aan de Opaal kust en strandzeilen in Le Touquet Paris Plage. Laat je verrassen door de architectuur in art-decostijl in Lille, naast shoppen uiteraard.

Genieten van de Franse gastvrijheid in Chantilly of het Château de Chantilly ontdekken (gekend voor zijn Tuindagen) en de slagroom proeven. Of de eilanden met de drijvende tuinen van Amiens? Wereldoorlog I is ook niet ver weg Denk maar aan het wandelparadijs ‘Chemin des Dames’, een van de plaatsen waar in 1917 voor een kentering is gezorgd.

Voor de kunstliefhebbers onder ons is een bezoek aan Le Cateau-Cambrésis een must, het geboortedorp van Henri Matisse en het departement Aisne, waar het graf van Vincent Van Gogh is.

Voor de wielerliefhebbers is er de mythische wielerkoers Paris-Roubaix met zijn legendarische passage van de 2,5 km lange Trouée d'Arenberg. Of een bezoekje aan ‘Parc Astérix’ en het kasteel van Pierrefonds? 

Wat exposanten aankondigen?

park Beervelde

Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin stelt de bekende artisjok 'Gros Vert de Laon' op de ereplaats. Gentiaan Bulborum Botanicum brengt zo’n 75 verschillende soorten Dahlia’s mee. Husqvarna stelt het hele gamma tuinmachines op accu voor en je kunt ze uitproberen. Kopersporen laat graag zien hoe je een snoeischaar in topconditie houdt. ‘Les Potagers de Thomas’ nodigt u uit op hun stand om inspiratie op te doen om van uw moestuin een alledaagse conviviale plek in de tuin te maken. Sanguisorba gaat basilicum in de kijker zetten.

Tuingoed Foltz brengt uitzonderlijk een bijzondere collectie exoten mee naar Beervelde. De Nederlandse namen zijn veelzeggend; olifantsoren, rijstpapierplant, mammoetsblad.

Ook Velt (stand 714) en de kringloopkrachten van IDM (stand 503) zijn uiteraard aanwezig en hoe zij eventueel op het thema inspelen, is nu nog koffiedik kijken.

Het thema voor de Herfsteditie is ook al bekend. Nu Lochristi Reynaert op de kaart zet is dit epos ook het thema in oktober 2018. Zie https://www.lochristinaar.com/nieuws/reynaertjaar-gestart 

Duokaarten?

Vraag: Wat is het thema van de herfsteditie 2018? Stuur je antwoord voor 24 april 2018 naar info@lochristinaar.com. Misschien ben jij één van de gelukkigen? Je toegangstickets ontvang je dan via je mailadres van de organisator.

Meer informatie? http://www.parkvanbeervelde.be/nl/exposanten