Tuindagen oktober 2022

Jean Marie
0 reactie(s)
Tuindagen oktober 2022 Beervelde

Tekst  - Foto JMDB ©

Oostenrijk is deze keer het thema van de Herfsttuindagen op 7- 8 en 9 oktober 2022. Sissi zal ongetwijfeld in alle pracht en praal herleven. Na de succeseditie in de lente, kijken de vele bezoekers ongetwijfeld uit naar de schitterende herfstverkleuring, die het Park een prachtige gloed geeft.

Tuindagen oktober 2022 Beervelde

De exposanten worden uitgenodigd mee het thema in te vullen. Ze zijn met meer dan 200 en samen met de vele duizenden bezoekers maken ze de Tuindagen bekend tot op Europees niveau. Het Park is een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Tevens biedt dit evenement, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze aan decoratie en antiek voor de tuin maar ook ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten zorgen mee voor een harmonieuze totaalbeleving.

Park Beervelde tuindagen oktober 2022

Oostenrijk is 2.5 keer zo groot als België en Wenen is de hoofdstad. Kunst en cultuur staan al eeuwen lang hoog aangeschreven. De Wiener Philharmonieker, de vele componisten zoals Mozart, Strauss, Haydn en Schubert zijn wereldberoemd. Wie kent Gustav Klimt niet?

Hun lederhosen of een korte of halflange leren broek met bretellen is alom gekend. Sissi is natuurlijk ook een belangrijk historisch figuur en haar leven werd in 1955 verfilmd met in de hoofdrol Romy Schneider.

Verder kan je er gaan skiën, al moet die sneeuw ook wat door mensenhanden worden rond gestrooid. Hun wijnbouw met grüner veltliner en zweigelt zijn - na het schandaal van zo’n 40 jaar geleden - absoute top. Wie kent er de schnaps niet?

‘Österreichische Gruppe Femmes d'Europe’ komen met een Oostenrijkse stand vol toeristische info, Oostenrijkse wijn en lokale specialiteiten.

Tetyana is met haar 2 kinderen teruggekeerd naar Oekraïne en deze cello virtuoze vervangen is niet eenvoudig. Toch zal er muziek zijn op het podium, al zal men deze keer beroep moeten doen op Vlaams talent.

Lo Montmartre Park Beervelde kunstgroep Fazantenhof

Buiten zal de kunstgroep van ’t Fazantenhof een Lo-Montmartre ensceneren, waarbij ze het Park in zijn verschillende facetten vastleggen.

kunstgroep Lo Montmartre Fazantenhof

Vlaco vzw (stand 809) behartigt al 25 jaar het beleid en de belangen van de biologische kringloop in Vlaanderen. Vlaco verenigt zowel overheden als bedrijven, die organisch-biologisch afval verwerken. Meer halen uit biologische kringlopen en zo de ecologische en economische belangen van alle leden en van heel Vlaanderen stimuleren is de corebusiness. Vlaco en IDM werken deze keer samen. Thuis composteren, kringloop tuinieren, insecten en koken met restjes (en proevertjes) staan centraal.

Veel commerciële standhouders van heel kortbij tot ver weg vullen met hun standjes het Park.

Velt vzw (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) is er op stand 714 met de afdeling uit het Waasland. Al meer dan 40 jaar promoten ze gezond leven op het ritme van de seizoenen en dit met respect voor de natuur.

De volledige lijst kan men alfabetisch raadplegen via

https://www.parkvanbeervelde.be/nl/de-tuindagen/de-tuindagen-oktober-2022/deelnemers

affiche tuindagen 2022 oktober Beervelde

De tuindagen gaan door op vrijdag, zaterdag en zondag 7 – 8 en 9 oktober 2022 van 10 tot 17 uur. Inkom via het Schuttersplein - Beerveldse Baan 34 - 9080 Beervelde

TICKETS ENKEL ONLINE – ONLINE TICKETS TE BESTELLEN T.E.M. 9 OKTOBER 2022 – Prijzen variëren van 12 tot 19 euro (weekendticket) – kinderen tem 14 jaar gratis.

https://www.parkvanbeervelde.be/nl/de-tuindagen/de-tuindagen-oktober-2022/algemene-voorstelling waar je alle info vindt en ook tickets kunt kopen.

Wedstrijdvraag

We mogen 20 duo tickets wegschenken en zo 40 mensen gelukkig maken. Onze wedstrijdvraag? In welk jaar werd de film over Sissi verfilmd?

Stuur je antwoord uiterlijk op 21 september 2022 naar info@lochristinaar.com – Je gegevens worden doorgegeven aan de organisatoren, die je de kaarten bezorgen. Uw gegevens worden verder niet gebruikt.

Update 24/09/2022: De winnaars zijn verwittigd en ontvingen hun toegangstickets - Heel velen moesten we jammer genoeg teleurstellen.

park Beervelde tuindagen herfst 2022