Tuva

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Tuva

Tekst Marleen - Foto Bennie Vanderpiete

De Jacht. Tuva is een ontzettend nieuwsgierige en dove onderzoeksjournalist bij de plaatselijke krant van Gavrik in Zweden. Haar doofheid maakt haar afhankelijk van liplezen en hoorapparaten.

Als het lijk van een plaatselijke leraar in het bos gevonden wordt gaat Tuva erop af. In de jaren negentig zijn er gelijkaardige en nog steeds onopgeloste moorden gebeurd. Medusa moorden, telkens werden de ogen van het slachtoffer verwijderd. Is de moordenaar terug? Is het een copycat?

Of Is het een jachtongeluk?

Het jachtseizoen is begonnen. In het dorp is er een groep vrienden die jaarlijks aan de jacht deelnemen. Het zijn allemaal doeltreffende jagers. Maar wie jaagt er ook op mensen?

En er zijn er genoeg markante en rare dorpsfiguren. Zussen die trollen maken, een ghostwriter, een taxichauffeur, en zo verder. Ze maken zich allemaal verdacht. Ze kunnen allemaal een motief hebben. Allen potentiële moordenaars.

Tuva brengt haar eigen leven in gevaar om toch maar dat ene grote artikel te schrijven dat haar carrière een boost zal geven. Wordt haar nieuwsgierigheid haar fataal?

Tuva boek thriller

Ze voert een race tegen de tijd, tegen de politie en haar collega’s, en ook tegen haar eigen demonen, om toch maar als eerste die ene scoop te hebben.

Bij het eerste hoofdstuk is het al direct raak. Je beleeft de nietigheid en kwetsbaarheid van de mens in de onmetelijke bossen, wat meteen al voor een beklemmende spanning zorgt.

En de ontknoping? Die zag of hoorde je net als Tuva ook niet aankomen.

Deze sublieme Scandi thriller is uitermate spannend van begin tot einde. Om in één ruk uit te lezen.   Of hoe een Britse schrijver even ijzingwekkend kan schrijven als authentieke Scandi auteurs.

 

Dean. Will. 2021. Tuva. De Jacht.  Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers.  412 blz.