Twee weken VROB Large met jaaroverzicht en 11 optredens

Vandaag start het jaarlijkse hoogtepunt van evenementenradio VROB. Vanaf deze namiddag om 15 uur gaan ze terug 2 weken op antenne (t/m 8 januari) vanuit het Speurdonkhof. Net als de voorbije jaren met o.m. een jaaroverzicht en een heel aantrekkelijk avondprogramma. Bijna elke dag is er een band die live optreedt.

In het totaal 11 concerten, enkel op 31 december en op 1 en 2 januari blijft het podium onbemand. 11 optredens in het totaal.

Jaaroverzicht
Ook dit jaar hielden we met Lochristinaar.com de vinger aan de pols en brachten (naar schatting) een 500-tal artikels en bijdragen. En daaruit maakten we een selectie. We kozen uit elke maand van het voorbije jaar een 5 -tal onderwerpen waarover we schreven en bundelden die tot een jaaroverzicht.
Binnenkort krijgt u ons fotografisch overzicht van het lokale nieuws van 2022. Een idee dat navolging kreeg.
Evenementenradio VROB zal, vanaf vandaag, deze (soms wat eigenzinnige) selectie uitzenden. Elke dag – met uitzondering van oudejaar en nieuwjaarsdag – komt één van de voorbije maanden aan bod. En de auteurs van de artikels kruipen zelf achter de micro om uw geheugen op te frissen. Deze namiddag wordt er teruggeblikt op de maand januari, morgen volgt het nieuws van februari enz. Om dan op zondag 8 januari af te sluiten met onze selectie van december. Dagelijks te beluisteren in het programma “TBC” van Dirk Vanluchene.

VROB Large  - © Bennie Vanderpiete

Optredens

Wienke en Jurgen Van Bouchaute mogen, als “Semper Pie”, vanavond de debatten. Jurgen en Wienke kan u nogmaals aan het werk zien op donderdag 29 december met hun nieuw project “Gunther”. Dat is eigenlijk de doorstart van de try-out die ze – 3 jaar terug – tijdens VROB Large deden met GOSER. Naast Jurgen en Wienke maken ook zangeres/gitariste Charlotte Van Heuverzwyn en gitarist Robbe Crombez (uit Lochristi) deel uit van de band. Gunther brengt melodieuze rock en pop met veel aandacht voor vocal harmonies.

Jurgen zet ook het nieuwe jaar muzikaal in, want op zaterdag 7 januari treedt hij een derde keer op tijdens VROB Large. Dan als gitarist bij de try-out van “Elsy & The Servants”.  Frontvrouw is zangeres Els Van Campenhout, Ellen Moermans neemt plaats achter de drums en Patrick Bonne bespeelt de bas. Een nieuwe band die pop en rock van de 70-ies tot nu zal brengen, met soms verrassende nummerkeuzes.

VROB Large  - © Bennie Vanderpiete

Het volledige programma

Maar er staan nog heel wat mooie namen op het programma. “Turtle Wex” speelde onlangs nog een hele namiddag non-stop tijdens de 4 Uren Run&Bike. Het is nu al uitkijken naar wat Jan, Tom en Jeroen op woensdag 28 december zullen brengen. Ook het optreden van “Brass Party” – ook zij waren te zien tijdens de 4 Uren Run&Bike – op dinsdag 3 januari noteert u best al in uw agenda. Ambiance verzekerd. Liefhebbers van New wave komen op 5 januari aan hun trekken bij “Polly and the Fathers of Intention”, een band met Pauline De Bruyne en Patrick Bonne.

VROB Large  - © Bennie Vanderpiete

De dag erna, op vrijdag 6 januari is het de beurt aan “Tante Carla” met gitarist Steven Braeckman uit Lochristi. Deze 6-koppige band speelt vooral (stevige) Engelstalige rock uit de jaren ’60 t/m ’90. Maar Tante Carla waagt zich ook aan modernere nummers van bv. Rihanna of Kings of Leon. En ook dit jaar eindigt VROB large met een knaller. Want niemand minder dan “Biezebaaze” zal op zondag 8 januari voor
muzikaal vuurwerk zorgen.

VROB Large  - © Bennie Vanderpiete

Een overzicht

– maandag 26 december: Semper Pie
– dinsdag 27 december: Blues from the Attic
– woensdag 28 december: Turtle Wex
– donderdag 29 december: Gunther
– vrijdag 30 december: de Tiki Rockhoppers
– dinsdag 3 januari: Brass party
– woensdag 4 januari: Skyblasters
– donderdag 5 januari: Polly and the Fathers of Intention
– vrijdag 6 januari: Tante Carla
– zaterdag 7 januari: Elsy & The Servants
– zondag 8 januari: Biezebaaze

VROB Large  - © Bennie Vanderpiete

Praktisch

VROB zendt uit op 97,2 MHz en is ook online te beluisteren (www.vrob.be). De optredens tijdens VROB Large kunnen gratis bijgewoond worden en beginnen omstreeks 20 uur. Deuren gaan een uurtje voordien open. Reserveren is niet noodzakelijk maar ondertussen wel aanbevolen . Voor het optreden van Biezebaaze, op de slotdag, zijn er slechts nog enkele plaatsjes. wie zeker wil zijn van een plaatsje mag een mailtje sturen naar info@vrob.be. “Place to be” is het Speurdonkhof, Busstraat11 in Zaffelare. En een kleine troost voor wie niet aanwezig kan zijn: de optredens worden ook live uitgezonden. 

(Foto's © Bennie Vanderpiete)

 

Scroll naar boven