U17 van Lowavol speelt zaterdag finale Beker van Oost-Vlaanderen volleybal.

ccccc

Komende zaterdag 30 maart kan de fusievolleybalclub Lowavol geschiedenis schrijven. De U17 meisjes hebben zich geplaatst voor de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen en nemen het in Kruibeke op tegen de leeftijdsgenoten van VDK Gent A.

“Dit is een unieke prestatie voor onze volleybalclub. We moeten zowat 25 jaar terug in de tijd om een team te vinden die de jeugdbekerfinale speelde”, stelt Frederik Braeckman, jeugdcoördinator bij Lowavol. “Deze groep meiden spelen al verschillende jaren samen onder het toeziend oog van trainer Thijs Martens. Jaar na jaar zien we een gestage progressie. Het behalen van deze bekerfinale is dan ook een mooie beloning voor de harde arbeid die deze ploeg de afgelopen jaren heeft verricht”.

Over de winstkansen van onze Lootse volleybalspeelsters wil Frederik Braeckman zich niet uitspreken. “We weten dat we tegen één van de beste jeugdopleidingsclubs de handschoen moeten opnemen, maar deze groep heeft een enorm wilskracht, ploeggeest en doorzettingsvermogen. Aan de supporters zal het ook niet liggen, want die zullen massaal aanwezig zijn om de ploeg aan te moedigen. Ik denk dat we een hele mooie finale te zien zullen krijgen in sporthal Dulpop te Kruibeke”, besluit Braeckman.

Dat het Lowavol sportief voor de wind gaat, blijkt ook uit de goede prestaties van de eerste damesploeg. Met nog twee speeldagen te gaan en een voorgift van drie punten op Aalter en Maldegem, lijkt de titel en promotie naar tweede provinciale voor het grijpen te liggen

Ook de jeugdploegen bij jongens en meisjes halen mooie resultaten. Wie interesse heeft om ook te starten met volleyballen, kan terecht op de website www.lowavol.be of de facebookpagina van de club.

ccccc
Scroll naar boven