Ultralopers Hilde Dosogne en Chris Dhooge presteren erg sterk op BK 100km

Gisteren werd in Zwevezele de 4de editie van de Pinksterlopen georganiseerd met wedstrijden over 10, 50 en 100 km. Die vonden plaats op een parcours van ca 5 kilometer in en rond het Sportpark de Zwaluw en het Kasteelpark van Zwevezele. De ultraloop over 100 km telde als BK over die afstand.

Aan de start aan Sporthal De Zwaluw verscheen om 8 uur een gemengd deelnemersveld met 21 lopers en loopsters. Onder hen – met Chris Dhooge en Hilde Dosogne – ook 2 “straffe atleten” uit Lochristi.
De regen maakte de wedstrijd extra zwaar en uiteindelijk zouden slechts 11 deelnemers de eindmeet halen.

Matthew Bouckhuyt (M35+) finishte als eerste na 7u22'12″. Chris Dhooge kwam na 9u18'50″ als derde over de meet. Hij behaalde zo brons bij de mannen maar was de primus in zijn leeftijdscategorie (M50+).

Hilde Dosogne begon behouden aan de wedstrijd, maar naderde op het einde steeds meer op Delphine Dumoulin (V35+). Die kwam na 9u45'15″ als zevende over de streep en werd zo eerste dame. Aan de meet bedroeg haar voorsprong op Hilde Dosogne nog slechts 5'19″. Hilde kwam als achtste en 2de dame aan maar behaalde goud in haar categorie (V50+).