Uyttenhove wordt gesloopt

Jean Marie
0 reactie(s)
Uyttenhove gesloopt

© JMDB

Bijna 8 jaar na de eerste bouwaanvraag, die door Ruimte Vlaanderen geweigerd werd, wordt Uyttenhove afgebroken. Officieel wordt de start gegeven met kraan en sloopkogel op 14 februari maar nu al wordt de woning verpuind.

Het project kost ondertussen zo’n 10,5 miljoen euro en het nieuwe complex, dat in 2020 normaal moet klaar zijn zal een sporthal, een feest- en cultuurzaal voor maximum 750 personen en een cafetaria omvatten. Zo komt een einde aan een textielfabriek die er opgetrokken werd in 1931. Op www.lochristi.be/werken kan je het ontwerp in detail bekijken.

Uyttenhove gesloopt

Op 11 januari ging de laatste badmintonavond door van sportclub ‘De Nieuwe Snaar’ en moest voor deze grote club, die ook in competitie speelt, nog naar oplossingen worden gezocht. Op 14 januari viel dan definitief het doek.

Badminton De Nieuwe Snaar

Een verhuis naar Destelbergen, Puyenbroeck en De Weg-Wijzer in Zaffelare werden als oplossingen voorgesteld. De sportclub moest nog een plan uitwerken om het pendelen en carpoolen te organiseren en het materiaal te verhuizen.

In 2015 besloten ze - met goedkeuring van de gemeente - om de sportzaal Uyttenhove te renoveren. Met laser en verf met 3 componenten hertekenden en herbelijnden ze de badminton- en tennisterreinen in Uyttenhove om beter training te geven. De Nieuwe Snaar gaf aan de sportzaal een 'nieuwe' look en meer sportmogelijkheden met het oog op betere individuele resultaten van de vele leden.

Badminton De Nieuwe Snaar

Na het einde van de feesten en beurzen om brandveiligheidsredenen, is zo definitief het doek gevallen en is het nog zo'n 2 jaar geduld hebben.