Vaccinatie- en callcenter dicht

Jean Marie
0 reactie(s)
Vaccinatie- en callcenter dicht

Tekst JMDB - © Martin Sanchez

Vandaag 29 oktober 2022 is het de laatste vaccinatie dag in het centrum in Wetteren. Ook het callcenter gaat een weekje dicht. Na de herfstvakantie zijn ze terug en is er ook een prikdag in ’t Fazantenhof.

Meer dan de helft van de volwassenen van ELZ Scheldekracht kreeg een herfstprik. Alle volwassen personen gedomicilieerd binnen de gemeenten van Eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht, namelijk Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen, werden uitgenodigd voor een extra boosterprik tegen COVID-19.

ELZ Scheldekracht

“ Iets meer dan 60.000 mensen van eerstelijnszone Scheldekracht zijn uiteindelijk op hun uitnodiging ingaan. Dit is meer dan de helft van de volwassen bevolking. Sinds 12 september werd er bijna dagelijks in de lokalen van het CVO Groeipunt te Wetteren gevaccineerd. Op 14 oktober werden de meeste prikken op één dag gezet. 2.543 mensen kregen toen een boosterprik. De opkomst lag een stuk hoger dan initieel verwacht. Zo ging bijna 80% van de 65-plussers in op hun uitnodiging. Omdat dit de meest kwetsbare groep is, zijn we als eerstelijnszone heel tevreden met deze hoge opkomst.”

Boosterprik in Lochristi

Vanaf 1 november gaan alle vaccinatiecentra terug naar de waakfase. Dit betekent dat er minder vaccinatiemomenten zullen zijn in de maanden november en december. Eén daarvan zal alvast doorgaan in ’t Fazantenhof in Lochristi. Op zaterdag 12 november vanaf 9 uur kan men er na afspraak terecht. Als blijkt dat de opkomst groot is, zullen ze ook op zondag 13 november vaccineren. Burgers kunnen naar het callcenter bellen om een afspraak te maken.

Callcenter weekje dicht

Het callcenter zal tijdens de herfstvakantie evenwel niet bereikbaar zijn. Vanaf maandag 7 november is het wel opnieuw telefonisch van 9 tot 17 uur te bereiken via 09 396 68 08. Iedereen kan zich ook laten registreren op de terugbellijst. Vanaf 7 november wordt iedereen dan teruggebeld.