VDBS-Beveiliging - al 20 jaar succesvol in beveiliging en nu uitgegroeid tot een familiebedrijf

Bennie
0 reactie(s)
VDBS 20 jaar © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

VDBS- Beveiliging bestaat 20 jaar en nam 5 jaar terug zijn intrek in de nieuwe vestiging in de Denen. Het Loots installatiebedrijf groeide uit tot een echte familiezaak en werd een begrip in de beveiligingswereld.

Dubbel feest

11 jaar nadat Marc Van den Broecke zijn eerste stappen zette in de beveiligingssector, besloot hij in 2002 om op zelfstandige basis te beginnen. VDBS-Beveiliging was geboren. Eerst vanop het privéadres van Marc en Vicky Roels, in Orchideeënhof. In 2006 openden ze dan hun eerste toonzaal in Lochristi (achter meubelbedrijf Van Hecke, waar nu Foodlounge is). 2 jaar later verhuisde de firma naar Oostakker, in de buurt van de afrit aan de N70.

“We hoorden zo met het bedrijf niet meer bij Lochristi, maar ook niet helemaal bij Oostakker” aldus Vicky. In oktober 2017 kwam VDBS-Beveiliging terug thuis in Lochristi, in het nieuwe bedrijfspand dat Marc en Vicky bouwden in de Denen. En dus is het dubbel feest in 2022 want VDBS-Beveiliging bestaat 20 jaar waarvan 5 jaar in de Denen.

VDBS 20 jaar © Bennie Vanderpiete

Toekomstgericht

In die 2 decennia groeide de firma uit tot een succesvol, klantvriendelijk installatiebedrijf dat ook service verleent.

"Onze aanpak was, en is, steeds toekomstgericht” aldus Marc en Vicky. “We plaatsen niet enkel installaties, we zijn bovendien sterk in onderhoud en onze klanten zijn van een lange termijn service verzekerd. Je kan bij VDBS-Beveiliging terecht voor alarm-, beveiligings- en branddetectie installaties, camerabewaking en toegangscontrole, zowel voor nieuwbouw als voor plaatsing in bestaande panden. Daarbij zullen we onze klanten steeds eerlijk informeren en adviseren. Een installatie in bestaande woningen kan de dag van vandaag hybride, dus zowel draadloos als bekabeld of een combinatie van beide."

INCERT-kwaliteitslabel

“In tegenstelling tot andere grote bedrijven die installaties plaatsen - en gekend zijn door hun reclamecampagnes in de media - verkopen wij geen meldkamercontracten.” Maar hebben onze klanten de vrije keuze qua meldingen en zijn ze steeds eigenaar van hun systeem. Bovendien bezitten wij het INCERT-kwaliteitslabel, zowat de ISO-norm voor onze sector. Verder heeft al ons personeel de nodige opleidingen gevolgd en zelf volgen we bijscholingen op leidinggevend, technisch en commercieel vlak.”

VDBS 20 jaar © Bennie Vanderpiete

4L’EASY – kostenspreiding

“Onze klanten kunnen ook voor een formule met kostenspreiding kiezen. Je betaalt bij de installatie slechts een deel van de kostprijs en de rest wordt verrekend via de maandelijkse bijdragen. Zo is de instapkost lager én je bent eigenaar van je systeem. Die 4L’EASY contracten bieden we aan voor alarminstallaties, al dan niet met branddetectie. Daarbij kan ook vertrokken worden van een offerte met enkel de noodzakelijke basis en de optie om later de installatie nog uit te breiden.

Succesvol familiebedrijf

Ondertussen doen al meer dan 6.000 klanten, van de kust tot Limburg, beroep op de diensten van VDBS-Beveiliging. Zowel particulieren als bedrijven. Zij kunnen in geval van problemen steeds (24 uur per dag, 7/7) het bedrijf of een permanentie contacteren. Behalve Marc en Vicky werken ondertussen ook hun zoon Angelo en dochter Shana in het bedrijf. Verder nog 5 installatie- , onderhouds- en servicetechniekers. Er is trouwens een vacature voor een extra collega technieker.

VDBS 20 jaar © Bennie Vanderpiete

Openingsuren

De toonzaal van VDBS-Beveiliging is enkel geopend op afspraak. Zij bieden u graag een fysiek bezoek aan. Hiervoor kan u een telefonische afspraak maken op 09 328 32 32 of via hun website www.ingebroken.be . Zo wordt er ruim tijd gemaakt voor persoonlijk advies en bespreking van uw beveiliging.

Lochristinaar.com is verheugd om VDBS-Beveiliging te mogen verwelkomen als nieuwe partner van onze Lootse nieuwsblog