Veilige schoolomgeving

Schoolpoorten en klasdeuren zwaaien vandaag weer open. Heel veel kinderen worden met de auto gedropt. Chaos soms tussen auto’s, fietsen en hummeltjes, die schreeuwend in een hels vroeg ritme geduwd worden. Is de schoolomgeving met al die auto’s veiliger geworden aan de bib?

Wat ooit voorgesteld werd er een speelbosje aan te planten, toen de ‘rijksschool’ de deuren sloot tussen de bibliotheek en dienst 112, werd uiteindelijk skatepark en parking. Later kwam de dienst 112 die nu uitbreidt. Intussen werd ook een nieuw pad aangelegd om veiligheidsredenen, lees ik.

De skatetoestellen zijn verkocht en de herbestemming is nog niet vastgelegd. Ook nu stelde de milieuadviesraad voor er opnieuw groen te laten groeien en bloeien.

Intussen wordt verder gerooid, geknabbeld en moeten struiken wijken. Bomen krijgen beton en dolomiet aan de voet.

Reactie van uit het gemeentehuis

“ De boordstenen achter de bomen worden niet geplaatst om de wortels niet te beschadigen. Het verplaatsen van de openbare verlichting bedraagt ongeveer 10.000 euro. De aanleg van het voetpad werd niet begroot en wordt met eigen werkingsmiddelen uitgevoerd. “

We wensen iedereen een veilige start in de chaos van ook foutgeparkeerde auto’s en ooit misschien een fietsvriendelijke weg tussen N70 en Koning Boudewijnlaan of een echte schoolstraat.

Waarom moeten voetgangers en fietsers met fluohesjes en extraverlichting steeds wijken voor Koning Auto, die hun longen laat vollopen met uitlaatgassen?

Scroll naar boven